Путин се у Петербургу срео са Кисинџером

У ОКВИРИМА МЕЂУНАРОДНОГ ЕКОНОМСКОГ ФОРУМА

У РУСКОЈ „СЕВЕРНОЈ ПРЕСТОНИЦИ“

  • Нашу јавност интересује Ваше мишљење о развоју руско-америчких односа и о ситуацији у самим САД уочи председничких избора
  • КИСИНЏЕР: Омогућили сте ми нечувену привилегију - да током целих десет година редовно општим са Вама и да размењујемо мишљења. То је за мене велики поклон - и чисто људски и по суштини питања која смо разматрали

        РУСКИ лидер Владимир Путин поново се срео са бившим америчким државним секретаром Хенријем Кисинџером.

        Овога пута на међународном економском форуму у Санкт Петербургу. У присуству руског експремијера Јевгенија Примакова.

        Официјелни сајт руског председника забележио је „поздравне тренутке“ сусрета.

        В. ПУТИН: Поштовани господине Кисинџер, веома ми је драго што Вас опет видим у Русији, у Петербургу. Веома ми је пријатно што не заборављате Русију, што сте стално код нас, што учествујете у дискусијама.

        Нашу јавност интересује Ваше мишљење о развоју руско-америчких односа и о ситуацији у самим САД уочи председничких избора.

        Добро нам дошли.

        Х. КИСИНЏЕР: Господине председниче, за мене је велика привилегија да се сретнем са Вама.

        Са великим респектом се односим према свему што сте  урадили за своју земљу и свему што радите за сигурне и стратешки важне односе између Русије и САД.

        Драго ми је што сте обновили дијалог са председником Обамом, пошто односи између наших двеју земаља имају кључни значај за светску јавност.

        Омогућили сте ми нечувену привилегију - да током целих десет година редовно општим са Вама и да размењујемо мишљења. То је за мене велики поклон - и чисто људски и по суштини питања која смо разматрали.

        В. ПУТИН: Са председником Обамом сам у Мексику имао веома добар, обухватан и и отворен разговор.

        Наши лични односи су почели још средином 90-их година, у време кад сам ја био заменик градоначелника Петербурга. Ви сте нам тада долазили као шеф руско-америчке комисије. И, веома се радујем што су се сачували све до данас.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари