Руси прелазе ипак преко Јариња!

Москва и Брисел се договорили о деблокирању руског конвоја

  • Конвој за Митровицу креће у 7 ујутро. Иза неће бити никог, а испред - само три возила Еулекса. Брисел је дао гаранције да ни у једном од та три аутомобила неће бити Албанаца
  • Завршни акорд церемоније у Косовској Митровици биће помало неочекиван: амбасадор Конузин ће епископу рачко-призренском Теодосију уручити вредну икону - поклон Пећкој партијаршији председника владе Руске Федерације Владимира Путина

          РУСИЈА  и ЕУ су се дефинитивно договориле о деблокирњу хуманитарне помоћи за КиМ. Договор је постигнут – саопштио је амбасадор РФ у Србији Александар Конузин – на самиту ЕУ-Русија у Бриселу на којем је руску делегацију предводио шеф државе Дмитриј Медведев.

          Према његовим речима, усаглашено је: да конвој пређе код Јариња, а да испред конвоја камиона иду само три возила Еулекса. Брисел је дао гаранције да ни у једном од та три аутомобила неће бити Албанаца.

          Сам конвој требало би да крене према Митровици 16. децембра у 7 ујутро. Хуманитарни терет биће – након пригодне церемоније – смештен у складише Црвеног крста КиМ.

          Завршни акорд церемоније биће помало неочекиван. Амбасадор Конузин ће епископу рачко-призренском Теодосију уручити вредну икону - поклон Пећкој партијаршији председника владе Руске Федерације Владимира Путина.

          Конвој ће – назад за Русију – кренути 17. децембра.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари