СИМОЊАН: Од Асанжа купујемо циклус емисија које су његов производ

ГЛАВНА УРЕДНИЦА РУСКЕ САТЕЛИТСКЕ ТЕЛЕВИЗИЈЕ

RUSSIA TODAY О САРАДЊИ СА ОСНИВАЧЕМ ВИКИЛИКСА

Маргарита Симоњан

  • Преговори уопште нису дуго трајали. Ступили смо у контакт почетком децембра, а уговор смо потписали већ почетком јануара. Немам право да откријем под којим условима ћемо сарађивати, рекла је Маргарита Симоњан
  • О херојима својих будућих емисија најбоље је рекао сам Асанж. Ево његових речи: „У тој серији емисија бавићемо се размишљањима - са људима од којих ће то зависити - о томе каква ће бити наша будућност“
  • Наравно да већ знамо ко ће бити први Џулијанови гости. Са њима смо се већ сретали и разговарали, али њихова имена не могу да откривам, нагласила је Симоњан, јер је то Асанжова ствар

        ГЛАВНИ уредник руске сателитске телевизије Russia Today - Маргарита Симоњан - изјавила је да је договор са оснивачем Викиликса, Џулијаном Асанжом, већ постигнут и да ће његове 26-минутне емисије „Свет сутра“ бити емитовање током пролећа.

        Колико дуго сте преговарали са Асанжом - питао је утицајни московски дневни листа Известија - и под каквим условима сте се договорили?

        Симоњан: Преговори уопште нису дуго трајали. Ступили смо у контакт почетком децембра, а уговор смо потписали већ почетком јануара. Немам право да откријем под којим условима ћемо сарађивати јер се ради о обавезама две стране и не би било баш коректно са моје стране да о томе говорим.

        Ко је смислио сам пројекат?

        Симоњан: Ми смо се од самог почетка са великим уважавањем односили према ономе што је радио Џулијан Асанж. Уосталом, нам је у више наврата давао интервјуе. Овога часа не могу да откријем - чија је идеја сам пројекат и ко се коме први обратио.

        Први актери се већ знају?

        Симоњан: О херојима својих будућих емисија најбоље је рекао сам Асанж. Ево његових речи: „У тој серији емисија бавићемо се размишљањима - са људима од којих ће то зависити - о томе каква ће бити наша будућност“. Иначе, ми, наравно, већ знамо ко ће бити први Џулијанови гости. Са њима смо се већ сретали и разговарали, али њихова имена не могу да откривам. То је Асанжова ствар.

        Прецизирајте ипак: с обзиром да Асанж код вас није стално запослен, хоћете ли му платити ауторски хонорар за те емисије?

        Симоњан: Ми као телевизија од Асанжа купујемо циклус емисија које су његов производ.

        А хоће ли те емисије бити снимане у режији и техником Russia Today?

        Симоњан: Не. Емисије ће снимати једна страна компанија од које ћемо, што је уобичајено, куповати „готов производ“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари