Срби су криви само због тога што их насилно лишавају Отаџбине

Први заменик редседника горњег дома руског парламента Александар Торшин

  • Против цивилног становништва употребљен сузавац, оклопна техника и гумени меци”. Очевици тврде да је коришћено и ватрено оружје
  • Говоре нам да је неопходно да сарађујемо са Европским судом за љуска права, док истовремено себи дозвољавају овакве казнене акције према цивилном становништву, које покушава да - у недостатку обећане међународне заштите - бар некако заштити своја права и слободе

       МОСКВА – Савет Федерације Русије (горњи дом парламента) осудио је насиље међународних снага на Косову према Србима, истичући да је њихово поступање изузетан израз двоструких стандарда.

       Први заменик председника СФ, Александар Торшин, оценио је да војници Кфора, који имају мандат УН да штите цивилно становништво, поступају као казнене јединице.

       «На жалост, обистиниле су се моје прогнозе да је велика вероватноћа да ће доћи до нове ескалације насиља на Косову. Војска KFOR, која има мандат УН да штити цивилно становништво, понаша се заиста као казнена експедиција» - подвукао је сенатор Торшин.

       „Генерал Ерхард Древс (командант Кфора) дао је Србима ултиматум да уклоне барикаде, не упозоривши их на последице”, рекао је Торшин, додајући да је „услед тога, против искључиво цивилног становништва употребљен сузавац, оклопна техника и гумени меци”. Очевици тврде да је коришћено и ватрено оружје.

       Торшин је изразио посебно незадовољство тиме што су представници НАТО  дејства Кфора назвали «самоодбраном».

       „То је је још једна демонстрација двоструких стандарда држава које друге поучавају демократији”, указао је потпредседник Савета Федерације.

       „Говоре нам да је неопходно да сарађујемо са Европским судом за љуска права, док истовремено себи дозвољавају овакве казнене акције према цивилном становништву, које покушава да - у недостатку обећане међународне заштите - бар некако заштити своја права и слободе. Срби су  криви само због тога што их насилно лишавају њихове Отаџбине. Ми у Русији смо солидарни са српском браћом и одлучно осуђујемо ничим оправдано насиље против цивилног становништва”, истакао је Торшин.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари