Запад у свом интересу и данас мази Лењина и Троцког, а проклиње Стаљина

„РУШЕЊЕ СССР СМАТРАМ ЗЛОЧИНОМ И ЖЕЛИМ ДА ЗАШТИТИМ СОВЈЕТСКУ ИСТОРИЈУ ОД ПОДМЕТАЊА“

Мотор преврата Лав Троцки - називан и „Лењиновим пендреком“

 • Историчар Наталија НАРОЧЊИЦКАЈА: Ствар је у томе што Стаљин уопште није морао да се клања западној историји и прозирао је све планове својих западних партнера, умео је да их надигра. Зато га на Западу демонизују не због његових репресија, у којима није био на првом месту, већ због тога што је на месту сатрте Русије створио нову суперсилу, што је претворио земљу у геополитичку силу која је по снази била једнака целом Западу, претворио је у препреку на његовом путу
 • Најважнији резултат Јалте и Потсдама било је успостављање фактичког континуитета СССР у односу на геополитички ареал Руске империје у комбинацији са новостеченом војном моћи и међународним утицајем. Наша Победа је на месту велике Русије васпоставила силу способну да обузда тежње сваког ко би пожелео да свет учини униполарним
 • Не пљују на Западу само Стаљина. Шта се све не пише о Ивану Грозном, премда је Катарина Медичи - само током Вартоломејске ноћи - погубила више људи него он за 30 година! Он се притом свакодневно кајао, помињући сва имена из свог синодика убијених, а она се није кајала. Уосталом, нико се на Западу не стиди својих деспотских монарха, напротив, поносе се њиховим државничким актима

        КО ЈЕ био најкрволочнији диктатор у историји? Зашто руски западњаци проклињу Стаљина, а о Лењину и Троцком све више ћуте?

        Зашто стављају у исти кош тоталитарни режим у СССР и у нацистичкој Немачкој?

        О овоме је утицајни московски недељник „Аргументи и факти“ разговарао са директорком Европског института за демократију и сарадњњу, доктором историјских наука Наталијом Нарочницком.

        Нарочницкаја: - Одмах да вам кажем - ја нисам стаљинисткиња. Једини брат мога оца је убијен 1937. године, па је и мој отац дуго важио за „брата народног непријатеља“. Штавише, ја бољшевичку револуцију сматрам трагедијом васионских размера и волела би да је наша историја не познаје ни њу, ни Лењина, Троцког и Стаљина. Али, чињенице су ту.

        У верским ратовима протестаната и католика истребљена је готово трећина становништва Централне Европе под паролом „Побијте их све! Господ ће после сам препознати своје“.

        И у Кромвеловој диктатури током Енглеске револуције, и у револуционом терору гласника слободе, једнакости и братства - Робеспјера и Дантона, који су измислили гиљотину - у односу на број становника погубљено је знатно више људи него у Стаљиновом СССР-у. Само је у Вандеји 1793. убијено 250 хиљада људи, укључујући децу, а неки историчари сматрају да је број жртава достигао 400 хиљада - на 25 милиона тадашњег становништва Француске!

        Али, из неког разлога на Западу тих „подвига“ својих претходника баш и не воле да се присећају, него демонизују углавном Стаљинов режим. Тешко да је због тога што је Стаљин, за разлику од Кромвела, живео релативно недавно.

         • А шта је, по вашем мишљењу, разлог ћутања о Лењину?

Наталија Нарочницкаја

        - Ја сам још током перестројке осећала подвалу: њени идејни гуруи, делујући под заставом антикомунизма, некако су сувише доследно штедели ортодоксне бољшевике и ватрене револуционаре-максималисте. Они су прећуткивали терор Лењинове гарде, који је 1980-тих још увек био непознат јавности, јер би морали да рехабилитују објекат њихових злочина - „целовиту и недељиву“ Русију, а управо је она туђа свим љутим западњацима, који мрзе Стаљина, али не и Лењина и Троцког. 

        Мој отац, који је током револуције и грађанског рата био школарац од 11-16 година, причао ми је да је још страшније од Стаљиновог времена било Лењиново време. Сваку ноћ су из суседних зграда одводили час ђака, час инжењера, понекад и целу породицу, пуцњи ван града нису престајали. Од црвеног терора у периоду 1922-1924. погинуло је без суда и истраге много више људи него у Стаљиновим логорима.

        Суштински, „феномен 1937. године“ се по критеријумима репресије налази тек на другом месту после чудовишних двадесетих, нарочито када је у питању период 1922-1924. Али, међу жртвама током 30-тих су се већ нашли и сами рушиоци Русије. „Револуција као Сатурн прождире своју децу“ - речи Анатола Франса о Француској револуцији потврдила је у потпуности и наша историја.

        Пробајте да у круговима левичарске интелигенције дирнете Троцког, па чак и Лењина, уништиће вас. Али су од Стаљина направили отелотворење универзалног зла свих времена и народа.

        Ствар је у томе што Стаљин уопште није морао да се клања западној историји и прозирао је све планове својих западних партнера, умео је да их надигра. Зато га на Западу демонизују не због његових репресија, у којима није био на првом месту, већ због тога што је на месту сатрте Русије створио нову суперсилу, што је претворио земљу у геополитичку силу која је по снази била једнака целом Западу, претворио је у препреку на његовом путу.

        • А председник РФ Борис Јељцин је, говорећи почетком 1990-тих у Конгресу САД о СССР, рекао следеће: Комунистички идол, који је по целој земаљској кугли сејао социјалне тензије, мржњу и незабележену окрутност, утеривао је страх људској заједници...“

        - Рушење СССР видим као злочин и желим да заштитим совјетску историју од неоснованих критика. Из неког разлога, код нас се сматра да ако се човек с поштовањем односи према совјетској историји, он мора обавезно да слави и револуцију. Међутим, СССР моје генерације није био чиста реализација бољшевичке замисли, његова идеологија се веома мењала! Милиони совјетских грађана нису потомци љутих револуционара-рушилаца, они су потомци оних који су прилазили партији у рововима Стаљинграда. Они нису имали ништа заједничко са ватреним бољшевицима који су у женевским кафе-баровима замишљали светску револуцију.

        Али, најважнији резултат Јалте и Потсдама било је успостављање фактичког континуитета СССР у односу на геополитички ареал Руске империје у комбинацији са новостеченом војном моћи и међународним утицајем. Наша Победа је на месту велике Русије васпоставила силу способну да обузда тежње сваког ко би пожелео да свет учини униполарним. То је, пак, предодредило каснију „хладну“ борбу против њених резултата. Данас све већи геополитички притисак на својој кожи осећа већ некомунистичка Русија.

        Ви сматрате да Стаљина на Западу мрзе због повраћаја територије историјске руске државе. Зашто из истог разлога не мрзе друге ујединитеље руских земаља - Ивана Грозног, Петра Првог, друге руске цареве и царице?

        - И те како мрзе! Читајте познатог америчког стручњака за Русију Ричарда Пајпса. Његови историјски памфлети о Русији препуни су презира. Поглавље о монголској најезди препуно је алузија на ништавност и недостатак културе на Руси: „Да је Рус била богата и културна као… - затим следи набрајање држава - Кина, Персија итд. - Монголи би је окупирали, а пошто то није било тако, само су јој наметнули данак. Иако је тај Кијев по богатству и култури превазилазио многе западноевропске градове, само су италијански били испред. А ево шта је писао Енгелс, коме су успели да подигну споменик прекопута Храма Христа Спаситеља: Словени, тврдио је он, нису просто ништавни отпад историје, они су „свуда били угњетавачи свих револуција нација, никада нису имали сопствену историју и само су помоћу спољног јарма на силу подигнути на први ступањ цивилизације“. 

        А шта тек пишу о Ивану Грозном, премда је Катарина Медичи само током Вартоломејске ноћи погубила више људи него он за 30 година! Он се притом свакодневно кајао, помињући сва имена из свог синодика убијених, а она се није кајала. Уосталом, нико се на Западу не стиди својих деспотских монарха, напротив, поносе се њиховим државничким актима.

         Занимљиво је да су бољшевици себе сматрали настављачима дела Робеспјера и јакобинаца, који су и измислили „револуционарни терор“. А Запад уопште не тражи корене бољшевичког екстремизма у сопственој историји, код јакобинаца и верских фанатика крваве Реформације, већ код Џингис-кана!         

        Какве могу бити последице покушаја стављања у исти кош Стаљина и Хитлера?

         - Оне су очигледне. Зар се то већ не догађа? Данас се намеће поглед на свет који из корена мења све представе о ХХ веку и негира Русију као историјску појаву, између осталог, у смислу негирања победе СССР у рату против Хитлерове Немачке, а комунизам се ставља у исту раван са фашизмом. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Водканов's picture
Водканов 14:51 13.11.2017.

 • +14
Voting is closed.

Зато је бркати-монструм, па још Грузин непоправљиво популаран код Руса, идиот који је побио више руских официра него Наполеон и Хитлер заједно, обожаван код Руса само зато што га мрзи Запад?!
Ти што величају Стаљина личе на овдашње Србе што мало, мало па се са сетом присећају Јосипа Броза - е, онда су сви Срби живели у једној држави, путовали на Запад и на Исток и ватали зазубице странцима!!!
Мало је данас Руса и Срба који умеју објективно да процене своје заблуде и да предложе излаз, зато ће се проста светина увек радо присећати монструма Стаљина и Броза, који не само да су терали Србе и Русе да брат брата изда и отера на робију или пред пушчану цев, него и данас то предлажу као могуће решење пред опасностима Запада!

draganz's picture
draganz 17:38 13.11.2017.

 • +23
Voting is closed.

Није проблем Русији што је за владаре имала Ивана Грозног или Стаљина. Они су били проблем Западу. Проблем за Русију био је Јељцин. Али Русију Бог чува и довео је Русији Цара с којим је почело урушавање Запада и спашавање света.

Водканов's picture
Водканов 17:00 13.11.2017.

 • +12
Voting is closed.

Шупљоглави, Борис Јељцин је обновио Руску државност, мирним путем расформирао совјетског монструма, преживео државни удар бољшевика и лично посадио Путина за наследника!
Ово је довољно да му Руси дигну два споменика, а баш да видимо кога ће Путин да рукоположи за свог наследника!

milovan's picture
milovan 16:42 13.11.2017.

 • +12
Voting is closed.

Sta se ovo desava sa sajtom Fakti???

Baja's picture
Baja 20:20 13.11.2017.

 • +12
Voting is closed.

Katastrofa je ,POTPUNA KATASTROFA sa logovanjem,slanjem poruke,izlaskom sa portala i to traje već predugo da ti se nemili da šalješ bilo kakvu poruku.
Često se na moje logovanje i šifru pojavi slobodanka ili ti ili neko drugi sa portala, izlazak sa teme na temu često završi na tome da te sistem više ne prepoznaje kao da ne postojiš.
Pravi je problem isključii se sa portala i dok neko ove gluposti ne popravi ili neda neko logično objašnjenje neću više ulazii u AVANTURU registrovanja na sajt.

Što se tiče članka, koji iz pakla priziva najveće ruske glavoseče i ubice Rusije,ruske crkve i ruskog naroda kao što su Staljin,Lenjin i Trocki koji iako je shvatio kakvav je pakao doneo na zemlju Rusiju pa pokušao da opere krvave ruke, zaslužuje samo prezir ! ! !

milovan's picture
milovan 16:42 13.11.2017.

 • +10
Voting is closed.

Sta se ovo desava sa sajtom Fakti???

draganz's picture
draganz 17:39 13.11.2017.

 • +13
Voting is closed.

I nas zeza logovanje i slanje postova. Kada posaljes komentar, deluje da nije otisao, ali strpljivo, pojavice se, ne moras dva puta da saljes.

bgd_202's picture
bgd_202 12:44 14.11.2017.

 • +9
Voting is closed.

Čak i kada bih uložio ozbiljan napor ne bih mogao da nađem paralele o kojima govori gospođa spajavši krvave događaje u Francuskoj i Rusiji između kojih se prostrlo 400 godina. Drugo, Staljin je bio krvolok i to uglavnom usmeren protivu naroda u SSSR-u. Treće, sa kapitalistima je imao pakt o nemešanju. Bio je najbolji kontrolor socijalističkih revolucija na planeti. Ubio je Trockog koji je bio jedini ozbiljan i pravi komunista.

Slobodanka's picture
Slobodanka 14:16 14.11.2017.

 • +11
Voting is closed.

bgd_202 Dovoljna je ova jedna njena rečenica kao suština celog teksta: "Ствар је у томе што Стаљин уопште није морао да се клања западној историји и прозирао је све планове својих западних партнера, умео је да их надигра."

Ne morate ići toliko vekova unazad, mada treba se setiti i ko je nagovorio Napoleona da krene u osvajanje Rusije.
Da pretpostavimo da se neke zemlje kolektivnog Zapada ozbiljnije urušavaju i da su proradili FEMA logori. Zar i oni nisu predvidjeni za čistku neposlušnih?
http://srbin.info/2013/10/12/fema-koncentracioni-logori-u-americi-za-pro...

Ne smem ni u šali da da pretpostavim - šta bi bilo da neko Zapadu izveze u "zaštićenim vagonima" veoma efikasne prevratnike i novac za nasilnu smenu njihovih postojećih režima, ali sportskim rečnikom to bi bilo tek uspostavljanje rezultata 1:1. Dakle tek tada bi nastala ravnoteža velikih svetskih dogadjaja.

Zna se da već 1924. godine nemačka ratna privreda je obnavljana sa kapitalom iz SAD i V.B., i da već tada je zaboravljen Versajski mirovni sporazum iz 1919.godine po kom je bilo zabranjeno da Nemačka ima vojsku. Na početku drugog svetskog rata desile su se izjave od veoma poznatih ličnosti iz U.K. " idealan ishod rata na Istoku bi bio kada bi poslednji Nemac ubio poslednjeg Rusa i pao posle njega mrtav"...
https://rs.sputniknews.com/evropa/201601211102658909-Engleska-Francuska-...

Imajući u vidu podršku sa Zapada Lenjinu sa ciljem da imperatorska Rusija izadje iz prvog svetskog rata ali i da nestane takva Rusija, pa zatim sve u vezi priprema za drugi svetski rat - zar nije veoma podlo kada taj isti Zapad brine za ljude u SSSR: koliko je ljudi stradalo u čistkama, koliko je deportovano, itd.

Podla i podmukla je i njihova osuda Holodomora jer ne pominju ulogu Zapada koji će dovesti do te velike katastrofe: http://webtribune.rs/holodomor-genocid-u-ukrajini-za-vreme-sssr-koji-je-...

Додај коментар