Жириновски најбогатији кандидат, али је „црквени миш” за своју жену

Позната имовинска карта политичара који ће 4. марта бити супарници Владимиру Путину

* Владимир Жириновски за последње четири године  зарадио 22 мил. рубаља (550.000 евра).  Извори његовог `богатства` су: плата депутата (посланика) Државне Думе, плата за предавања на Социолошком факултету Московског Државног Универзитета, укључујући и приходе од акција и хартија од вредности и средства од продаје имовине, пензију и добитак на лоту

* На пет банковних рачуна Жириновски има 747,1 хиљаду рубаља, власник је акција банке «ВТБ» у износу од 73,5 милиона акција. У рубрици «транспорт» анкете која је била предочена свим председничким кандидатима уписан је ГАЗ-21 чија је година производње 1960. Од некретнина Жириновски има `само` депутатски стан од 436 кв. м (користи га без накнаде)

* Зато његова супруга, Галина Лебедева, поседује три куће укупне површине веће од 1,2 хиљада квадратних метара, 10 плацева површине веће од 10 хиљада квадрата и осам дача укупне површине веће од 250 кв. м. Она је у протекле четири године зарадила више од 46,5 мил. рубаља, поседује шест банкарских рачуна, са износима већим од 15,8 мил. рубаља (395.000 евра), као и акције неких компанија,и аутомобил Mercedes S 350 година производње 2007.

* Најсиромашнији је комунистички кандидат за председника Генадиј Зјуганов који је у протекле четири године он је зарадио око 7 милиона 681 хиљаду рубаља (192.025 евра). На рачунима банака овог политичара налази се 4,6 милиона рубаља (115.000 евра). Поседује у Москви стан површине 167,4 метра квадратна

          ЦЕНТРАЛНА изборна комисија Русије објавила је податке о приходима Владимира Жириновског и Генадија Зјуганова у последњих четири године. Тако да сада, руски бирачи имају потпуну представу о материјалном стању кандидата на положај председника Русије које су кандидовале парламентарне партије.

          На основу објављених података, најбогатији међу њима је Владимир Жириновски. У последње четири године он је зарадио 22 мил. Рубаља (550.000 евра).  Извори његовог `богатства` су: плата депутата (посланика) Државне Думе, плата за предавања на Социолошком факуклтету Московског Државног Универзитета, укључујући и приходе од акција и хартија од вредности. Осим тога, у укупну суму су ушла и средства од продаје имовине, пензија и добитак на лоту.

          «То се десило, уколико се не варам, пре годину и по дана. Мислим да је учествовао у једном од предпразничних емисија програма «Желите ли да постанете милионер». Износ је био 100 хиљада рубаља (2.500 евра), не више» - рекао је потпредседник Думе, члан ЛДП Русије Игор Лебедев.

          На пет банковних рачуна Жириновски има 747,1 хиљаду рубаља, власник је акција банке «ВТБ» у износу од 73,5 милиона акција. У рубрици «транспорт» анкете која је била предочена свим председничким кандидатима уписан је ГАЗ-21 чија је година производње 1960.

          Од некретнина Жириновски има `само` депутатски стан од 436 кв. м (користи га без накнаде) и нестамбени простор површине 10 кв. м у Саратовској области. Плацеве и викенд куће Владимир Жириновски готово да нема.

          Зато његова супруга, Галина Лебедева, поседује три куће у Подмосковљу укупне површине веће од 1,2 хиљада квадратних метара, 10 плацева површине веће од 10 хиљада квадрата и осам дача укупне површине веће од 250 кв. м.

          Лебедева је у протекле четири године зарадила више од 46,5 мил. рубаља, поседује шест банкарских рачуна, са износима већим од 15,8 мил. рубаља (395.000 евра), као и акције неких компанија, и аутомобил Mercedes S 350 година производње 2007.

          Следећи по висини прихода је Владимир Путин, кога је кандидовала Јединствена Русија. Путин је за четири године зарадио 17,7 мил. рубаља (442.500 евра). У банци премијер има на штедњи нешто више од 5,7 мил. рубаља (142.500 евра). Осим стана које му је доделила држава (површине 153,7 кв. м), Путин поседује и стамбени простор у Санкт Петербургу (површине 77 кв. м) и плац у Московској области (1,5  хиљада кв. м). Како је наведено у документима, на његово име се воде две «Волге» продизводње 1960. и 1965. године, као и лада «Нива».

          Супруга премијера Људмила Путина, на основу података Централне изборне комисије у предвиђеном времену је зарадила више од 146 хиљада рубаља (3.650 евра), док се сума од 8,3 милиона рубаља (207.500 евра) налази на њеним банкарским рачунима.

Сергеј Миронов

          Трећи кандидат — Сергей Миронов, лидер Праведне Русије - у протекле четири године зарадио је 9,16 милиона рубаља (229.000 евра). Како је навео у пријави, овај новац је добио на радном месту председника Савета Федерације, као и од прихода на штедне улоге и од продаје имовине.

          Миронов поседује мали стан у Санкт Петербургу површине од 32 кв. м. Осим тога користи без накнаде стан од 138 кв. у Москви.

          На два банкарска рачуна овај политичар има суму нешто већу од 1,3 милиона рубаља (32.500 евра). Он не поседује аутомобил, али је указао да поседује мототрицикл и приколицу. Доходак његове супруге Ирине Миронове у том периоду износи нешто више од 3 милиона рубаља (75.000 евра), а остварен је за рад у секретаријату Интерпарламентарне скупштине ЗНД, као и од прихода од уштеђевине и продаје имовине). На њено име се воде два стана у Санкт Петербургу укупне површине веће од 200 кв. м.

          Најсиромашнији је комунистички кандидат за председника Генадиј Зјуганов.  

Генадиј Зјуганов

          У протекле четири године он је зарадио око 7 милиона 681 хиљаду рубаља (192.025 евра). Извори његове зараде су плата у Думи, ауторски хонорари, пензија и доходак од уштеђевина). На рачунима банака овог политичара налази се 4,6 милиона рубаља (115.000 евра).

          Поседује у Москви стан површине 167,4 кв. м (власник је 1/4), на основу инвестиционог уговора Зјуганов је власник даче у Подмосковљу (површине 113,9 кв. м). Доходак супруге овог политичара, Надежде Зјуганове, у овом периоду је износио нешто више од 350 хиљада рубаља.

          Остали председнички кандидати (које су кандидовале непарламентарне странке и они које се кандидују самостално) тек морају да поднесу своју имовинску карту Централној изборној комисији заједно са прикупљеним потписима. Не треба сумњати да ће Жириновски задржати лидерску позицију.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари