Американци се више боје „Посејдона“ него ракетних удара из космоса

МУРАХОВСКИЈ: СА НОВИМ РАКЕТАМА СРЕДЊЕГ ДОМЕТА РУСИЈА ЋЕ ДРЖАТИ У ШАХУ ЕВРОПУ И ПОЛА АМЕРИКЕ

* Председник Сверуског покрета за подршку Ратној флоти Михаил Ненашев: „То оружје, како су показала тестирања, може већ сутра бити укључено у војни и одбрамбени потенцијал Русије. Американци ће бити спремни да преговарају чим израчунају да им могу са лица земље нестати цели градови“

* Пензионисани руски контра-адмирал Сергеј Хмиров наглашава: „Посејдон анулира све што су Американци учинили и чине да створе глобални систем противракетне одбране., укључујући нарочито њену поморску компоненту. Подводне дронове је, у принципу, тешко открити, а још теже – пресрести и неутралиасти“

____________________________________________________________________

         МИНИСТАРСТВО одбране Русије објавило је кратки видео са тестирања свог беспилотног подводног апарата „Посејдон“.

         Само три сата након што је шеф државе, Владимир Путин, Федералној скупштини РФ рекао да ће већ овога пролећа бити поринута у море прва подморница носач „Посејдона“.

         У марту 2018-те први пут је поменуо „Посејдон“, нагласивши да ће бити у стању да бити вишеструко бржи од свих савремених ратних бродова и подморница и да ће моћи да под водом „прелази међуконтинентална растојања“.

         Председник Сверуског покрета за подршку Ратној флоти Михаил Ненашев оценио је да ће управо „Посејдон“ – са нуклеарном бојевом главом снаге две мегатоне - бити адут који ће терати америчке јастребове да се врате реалним преговорима о контроли наоружања са Русијом:

         „То оружје, како су показала тестирања, може већ сутра бити укључено у војни и одбрамбени потенцијал Русије. Колико видим по западним аналуитичарима, они се удара `Посејдона` са мора сада више боје него ракетних удара из космоса. Очито је да `Посејдон` и права реч могу више него само права реч. Американци ће бити спремни да преговарају чим израчунају да им могу са лица земље нестати цели градови“.

         „Посејдон“ развија брзине до 200 километара на сат, а може да `легне под воду` до 1000 метара дубине.

         Зато пензионисани руски контра-адмирал Сергеј Хмиров наглашава:

         „Посејдон анулира све што су Американци учинили и чине да створе глобални систем противракетне одбране., укључујући нарочито њену поморску компоненту. Подводне дронове је, у принципу, тешко открити, а још теже – пресрести и неутралиасти“.

         Уколико америчке ракете средњег домета стигну у Европу, до Москве ће им бити потребно 10-12 минута. Међутим, и нове руске ракете ће стизати до САД за 10-15 минута. Чак и оне које нису хиперсоничне.

         Тим поводом је московски војни експерт Виктор Мураховски указао:

         „То ће вероватно бити аеробалистичке ракете домета до 5500 километара. Могуће је да ће се појавити као усавршена верзија совјетске ракете РСД-10, а биће у стању да са истока Русије стижу до Лос Анђелеса и даље, а да држе у шаху целу Европу чак и ако им лансирне рампе буду источно од Москве.“

         Те ракете су биле саставни део система „Пионир“ који је био уништен после потписивања Споратзума о ликвидацији ракета средњег и малог домета. Међутим, `цртежи` су остали. Чак и више од тога јер је СССР већ био почео да тестира систем „Пионир-3“, а војна наука је радила на „Пиониру-4“.       

         Мураховски је уверен да Русија са лакоћом може све то претворити у моћне ракете средњег домета. На новом технолошком нивоу.

         Те ракете ће са Чукотке у домету имати западну половину САД.       

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари