Највећи напад на руску авио-базу у Сирији извели дронови којима су управљали Американци

ЗАМЕНИК МИНИСТРА ОДБРАНЕ РФ АЛЕКСАНДАР ФОМИН:  НА ЦИЉ ИХ ЈЕ НАВОДИО „ПОСЕЈДОН-8“

* У нападу учествовало 13 дронова који су се кретали у јединственом борбеном поретку и према заједничком борбеном плану. Наводила их је иста посада која је – када су дронови наишли на руско ометање – почела да их води `мануелно`

* Главни уредник руског магазина „Национална одбрана“ Игор КОРОТЧЕНКО: „Главни циљ Американаца био је да таквим налетом присиле Хмејмим да ради одбране укључи сва своја средства ПВО, то јест да их стави у борбени режим, јер би то „Посејдону“ омогућило да сними њихове најважније параметре“

____________________________________________________________________________

         ДРОНОВЕ који су извели највећи истовремени напад на руску ваздухопловну базу Хмејмим у Сирији, на циљ је наводио амерички војни извиђачки авион "Посејдон-8", изјавио је заменик министра одбране Русије генерал-пуковник Александар Фомин.

         Фомин је ово открио у Кини - на пленарном заседању "Пекинг Сијанг шан форума о безбедности", указавши:

         "Чак 13 дронова кретало се у јединственом борбеном поретку и према заједничком борбеном плану. Према Хмејмиму их је водила иста посада. Све то време амерички извиђачки авион ''Посејдон-8'' патролирао је над источним медитераном. То патролирање је, иначе, трајало осам часова", рекао је Фомин.

         Заменик руског министра одбране навео је да су "дронови пребачени на мануелно управљање, када су наишли на противдејство руских система ПВО и за радиоелектронску борбу".

"Посејдон-8" на `скенеру`

         "Мануелно управљање нису обављали никакви пацери, већ ''Посејдон-8'', који има модерну опрему. Они који су били у њему преузели су мануелну контролу над дроновима", казао је Фомин.

         Познати московски војни експерт Игор Коротченко, који је главни уредник магазина „Национална одбрана“, објаснио је због чега је Американцима био потребан тај масовни напад дроновима који је у првим тренуцима био приписан терористима који делују из сиријске северозападне провинције Идлиб:

         „Главни циљ Американаца био је да таквим налетом присиле Хмејмим да ради одбране укључи сва своја средства ПВО, то јест да их стави у борбени режим, јер би то „Посејдону“ омогућило да сними њихове најважније параметре“.

         Ово значи да је напад на Хмејмим био амерички, чак независно од тога чији су дронови формално били.

         Ово значи, наравно, и да сиријска Ал каида (Џебхат ан-Нусра) ратује под стратешком контролом Американаца.

         Руска база "Хмејмим" у Сирији била је од јануара ове године мета неколико групних напада дроновима, а последњи се догодио у августу.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари