Путин наредио изненадну војну вежбу која ће бити увертира за стратешке маневре Кавказ-2020

ПРОВЕРА ОБУХВАТИЛА ЈЕДИНИЦЕ ЈУЖНОГ И ЗАПАДНОГ ВОЈНОГ ОКРУГА И ДВЕ ФЛОТЕ

* У вежбу која ће потрајати до 21. јула укључено 149.000 војника, 414 борбених авиона и хеликоптера и 106 ратних бродова

* У стратешким командно-штапским маневрима Кавказ-2020, која ће бити одржани у септембру, узеће учешће војници из 17 земаља. Министар одбране РФ Сергеј ШОЈГУ наглашава да ће Кавказ-2020 имати два тежишта: примену савремених метода ратовања и давање прилике командантима да доносе креативне и неочекиване одлуке

__________________________________________________________________________

        РУСКИ предсједник Владимир Путин наредио  је изненадну проверу борбене готовости јединица Јужног и Западног војног округа, саопштило је руско Министарство одбране.

        Провером ће бити обухваћене и одређене јединице ваздушно-десантних снага, поморске пешадије и бродови Северне и Пацифичке флоте.

        Провера ће трајати до 21. јула, а биће припрема за предстојеће стратешке војне маневрее "Кавказ 2020".

        Министар одбране РФ Сергеј Шојгу навео је да је у проверу борбене готовости укључено више од 149.000 војника и 26.800 јединица војне технике.

        Још конкретније: 414 борбених авиона и хеликоптера и 106 војних бродова.

        Провера обухвата цео комплекс специјалних војних вежби у функцији даљег јачања безбедности Русије „на стратешким правцима југ и запад“.

        У стратешким командно-штапским маневрима Кавказ-2020, која ће бити одржани у септембру, узеће учешће војници из 17 земаља.

        Шојгу је нагласио да ће Кавказ-2020 имати два тежишта: примена савремених метода ратовања и давање прилике командантима да доносе креативне и неочекиване одлуке.

        У Кијеву су проценили да ће у Кавказ-2020 бити укључено седам великих војних формација и да ће то бити демонстрација Украјини војне моћи Русије.

           Шојгу је „кијевску параноју“ оставио без директне реакције, али је нагласио:

        „Имаћемо у овој години 4800 различитих војних вежби. Тако одржавамо висок ниво борбене готовости Оружаних снага. Тако обезбеђујемо адекватно реаговање на могућа заоштравања војно-политичке ситуације на било ком стратешком правцу“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари