Путин: Ново оружје Русије још дуго неће имати премца у свету

ОБРАТИО СЕ У КРЕМЉУ ОКУПЉЕНИМ РАДИ СВЕЧАНОГ КОНЦЕРТА ПОВОДОМ ДАНА БРАНИЛАЦА ОТАЏБИНЕ

* Индикативно је и да је белоруски председник Александар ЛУКАШЕНКО – само који сат раније – изјавио да ће Минск заједно са Москвом радити на парирајућим мерама ако САД разместе своје ракете средњег домета у Европи

* Индикативно је такође да је на изјаву шефа штаба америчке Ратне авијације – генерала Дејвида Голдфајна – да Пентагон спрема нову стратегију за ратовање против Русије и Кине и да ће у њој важну улогу имати `тројански коњ` - одреаговао бивши командант зенитних ракетних јединица Сергеј ХАТИЉОВ: „То је лупетање. F-35, на који Голдфајн посебно рачуна, напросто не може непримећено ни прићи Русији. Наше радарске станице `Вороњеж`виде и новчић од пет копејки на удаљености од 1000 и на висини до 30 километара. А F-35  је – са својом невидљивошћу у пуном капацитету – објекат од најмање пола квадратног метра“

* На ствари слично гледа и генера Леонид ИВАШОВ, председник Академије за геополитичке проблеме: „Никакав F-35 није у стању да обезбеди изненадни удар по Русији. Мени је тешко и да замислим како то Пентагон замишља упад једне нуклеарне силе (САД)  у дубину територије друге нуклеарне силе. Између осталог и зато што наша војна доктрина дозвољава употребу нуклеарног оружја против земље које би покушала да угрози државност Русије“

_________________________________________________________________________

         ВЛАДИМИР Путин је изјавио да најновије оружје Русије неће тако скоро имати праве конкуренте у свету.

         Уочи почетка свечаног концерта у Кремљу поводом Дана бранилаца Отаџбине додатно је рекао:

         „Највећу пажњу посвећујемо опремању својих јединица најмодернијим наоружањем и савременим средствима везе и управљања војним дејствима. Наше ново и перспективно оружје не само да немца премца у свету, него га још дуго неће имати“.

         Руски лидер је оценио да ће управо најновије оружје обезбедити успешан развоје руских копнених и поморских снага „на деценије унапред“:

         „А то Русији гарантује безбедност и мир. Самим тим, и успешан и динамичан развој“.

         Путим је у овом контексту истакао да Русија „остаје мирољубива земља“.

         Он је у свом наступу пред Федералном скупштином навео да је Русија почела серијску производњу хиперсоничног ракетног система са крстарећом бојевом главом огромне брзине и да ће њиме током ове године бити наоружан један ракетни пук.

         Индикативно је и да је белоруски председник Александар Лукашенко – само који сат раније – изјавио да ће Минск заједно са Москвом радити на парирајућим мерама ако САД разместе своје ракете средњег домета у Европи.

         Индикативно је такође да је на изјаву шефа штаба америчке Ратне авијације – генерала Дејвида Голдфајна – који је открио да Пентагон спрема нову стратегију за ратовање против Русије и Кине и да ће у њој важну улогу имати `тројански коњ` - одреаговао бивши командант зенитних ракетних јединица Сергеј Хатиљов.

         Голдфајново указивање да ће  у тој стратегији једну од главних улога имати `невидљиви` ловци F-35, који би продирали дубото у „противнички ваздушни простор“, назвао покушајем застрашивања. Па наставио:

         „То је лупетање. F-35 није чак ни тактичка карика јер дејствује или појединачно или у пару. А још сами Американци признају да тај авиона има `хиљаду недостатака`. Такав авион напросто не може непримећено ни прићи Русији. Наше радарске станице `Вороњеж`виде и новчић од пет копејки на удаљености од 1000 и на висини до 30 километара. А F-35  је – са својом невидљивошћу у пуном капацитету – објекат од најмање пола квадратног метра“.

         Хатиљов наглашава да Американци ни са  35 не могу прикривено војно ударити по Русији:

         „Цела прича о `тројанском коњу` има за циљ да заплаши и изазове психозу. Они тренутно не могу да се утркују са најновијим наоружањем Русије, па смишљају и улепшавају своје могућности. Само, то је доказ да су беспомћни“.

         На ствари слично гледа и генера Леонид Ивашов, председник Академије за геополитичке проблеме:

         „Никакав F-35 није у стању да обезбеди изненадни удар по Русији. Мени је тешко и да замислим како то Пентагон замишља упад једне нуклеарне силе (САД)  у дубину територије друге нуклеарне силе. Између осталог и зато што наша војна доктрина дозвољава употребу нуклеарног оружја против земље које би покушала да угрози државност Русије“.

         Према речима Ивашова, САД и нАТО се спремају – што показују и њихови војни маневри последњих година – за војну интервенцију у Русији уколико би у њој дошло – уз њихову помоћ и подршку – до дестабилизације унутрашњих прилика.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари