Путин: Ратна техника Русије мора бити боља од свега што је најбоље у свету

УЧЕСТВОВАО У РАДУ КОЛЕГИЈУМА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ У ПРОШИРЕНОМ САСТАВУ

* Владимир ПУТИН: „Морамо обавити свестрану анализу свега што прети Русији и истовремено радити над новим споразумима о контроли над аоружањем. Ако тих споразума не буде – Русија ће наставити да развија своје нуклеарне снаге. Русија мора обезбедити гарантовано одвраћање агресије против себе и својих савезника“

* Сергеј ШОЈГУ: Наше снаге у Сирији су током 2019-те обориле 53 беспилотне летелице и 27 пројектила вишецевних ракетних бацача. Сиријска ПВО је од 2015-те одбила 83 ваздушна напада америчке коалиције, Израела и терориста. Притом је уништила 217 крстарећих ракета, 38 диригованих авио-бомби и 25 дронова. Сиријска ПВО обара најмање 72 одсто високопрецизних пројектила и дронова

______________________________________________________________________

        ВЛАДИМИР Путин је у Национальом центру управљања одбраном извршио преглед најновијиих типова наоружања и војне технике.

        Учинио је то у пратњи министра одбране Сергеја Шојгуа.

        Шефу државе и врховном команданту показани су: систем за аутоматизацију паљбе минобацачких и артиљеријских батерија, систем „Ађутант“, борбени модул „Епоха“ којем није потребна људска посада, ручни систем за борбу против дронова „Харпун-2М“, беспилотна летелица „Феникс“, савремени заштитни прслуци „Топаз“, „Тактика“ и „Калан“...

        Потом је Путин учествовао о заседању Колегијума Министарства одбране РФ у проширеном саставу.

        Шојгу је већ на почетку заседања реферисао да су Оружане снаге Рф већ добиле борбене ласере „Пересвет“ који су постављени на за њих „предвиђење тачке“.

        Узевши речи, Путин је нагласио:

        „Војна организација Русије не игра шах и зато за њу не постоји реми. Наша војна техника мора бити супериорна наоружању других земаља. Ако желимо да побеђујемо – наша ратна теника мора бити боља од онога што је најбоље у свету“.

        Председник РФ је оценио да је Русија у стању да ту супремацију обезбеди и да је „на кључним правцима већ обезбеђује“. У наставку је рекао:

        „Морамо обавити свестрану анализу свега што прети Русији и истовремено ради над новим споразумима о контроли над аоружањем. Ако тих споразума не буде – Русија ће наставити да развија своје нуклеарне снаге. Русија мора обезбедити гарантовано одвраћање агресије против себе и својих савезника“.

        Додао је да руску нуклеарну тријаду чини 82 одсто енајсавременијег оружја.

        Најавио је да ће Москва инсистирати на мониторингу постављања америчких ракета средњег и малог домета у Европи и азијско-пацифичком региону.

Шојгу: Сада сви наши комананти – од

бригадих па навише – имају ратно искуство

        Министар одбране РФ Сергеј Шојгу рекао је на седници Колегијума МО РФ у проширеном саставу да су руске снаге у Сирији током 2019-те обориле 53 беспилотне летелице и 27 пројектила вишецевних ракетних бацача.

        Навео је да је сиријска ПВО  од 2015-те одбила 83 ваздушна напада америчке коалиције, Израела и терориста. И да је притом уништила 217 крстарећих ракета, 38 диригованих авио-бомби и 25 дронова.

        Прецизирао је да сиријска ПВО обара најмање 72 одсто високопрецизних пројектила и дронова.

        Прецизирао је такође да је Русија у Сирији тестирала преко 300 типова оружја и ратне технике.

        Обавестио је врховног команданта да сада борбено искуство имају сви команданти (руских) војних округа, свих копнених, ваздухопловних и ПВО  армија, сви команданти дивизија, пукова и бригада, чак 90 одсто пилота, 56 одсто ПВО-специјалиста, 64 одсто припадника ратне флоте и 98 одсто војне полиције...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари