Путину показана макета будућег руског носача авиона типа „Ламантин“

РАЗГОВАРАНО И О КОРВЕТАМА ЗА „ОКЕАНСКЕ ЗАДАТКЕ“ И ПРОТИВМИНСКИМ БРОДОВИМА

* На саветовању врха Министарства одбране РФ и конандног састава Ратне флоте рекао: „Морамо обезбедити да наша Ратна флота буде опремљена по последњем слову технике. Посебну пажњу заслужују поморске стратешке нуклеарне снаге. Ми у овом веку морамо још сувереније бити једна од водећих поморских сила“

_____________________________________________________________

        ВЛАДИМИРУ Путину је командант руске Ратне флоте – адмирал Николај Јевменов – показао макету будућег носача авиона нове генерације.

        У пратњи председника РФ у тим тренуцима били су министар одбране Сергеј Шојгу и вице-премијер задужен за наоружавање и војне набавке Јуриј Борисов. А сви заједно су учествовали у саветовању у Севастопољу врха Министарства одбране и командног састава  Ратне морнарице.

        Макета је направљена према `цртежима` спољног изгледа будуће серије носача авиона „Ламантин“.

        Јевменов је истовремено откјрио и како ће изгледати модернизовани носач авиона „Адмирал Флоте Совјетског Савеза Кузнецов“.

        Шојгу и Јевменов су Путину и Борисову изложили и планове за градњу бродова који ће дејствовати у „арктичкој зони“, корвета способних и за „океанске задатке“ и бродова за противминску одбрану.

        Путин је оценио да Русија удео савременог наоружања у ратној морнарици мора довести до 70 одсто.

        „Морамо обезбедити да наша Ратна флота буде опремљена по последњем слову технике. Посебну пажњу заслужују поморске стратешке нуклеарне снаге. Ми у овом веку морамо још сувереније бити једна од водећих поморских сила“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари