Русија америчким `војним инспекторима` показала оружје које највише плаши Пентагон

ИМАЛИ ПРИЛИКУ ДА ВИДЕ ХИПЕРСОНИЧНИ СТРАТЕШКИ РАКЕТНИ СИСТЕМ „АВАНГАРД“ 

* „Авангард“ је тренутно најбржи `објекат` на планети. Захваљујући атомском мотору, има интерконтинентални домет и може да лети брзинама до тешко замисливих 27 Маха које унапред разоружавају све постојеће противракетне системе. А вероватно и оне који ће се појављивати наредних година

* Прве две интерконтиненталне ракете УР-100Н УТТХ, са атомским бојевим блоком „Авангард“, добиће управо Домбаровска дивизија руских Ракетних стратешких снага. Укупно ће у `првој фази` бити формирана два пука опремљена „Авангардима“.  Са по шест шахтног базирања у сваком

_______________________________________________________________________

        РУСКО-амерички односи су на најнижој тачки од завршетка Хладног рата, али су руски ракеташи ипак  показало колегама из САД свој хиперсонични ракетни систем „Авангард“ са крстарећим бојевим `блоком` који се понаша као непредвидљива и неухватљива `једрилица` фантастичних могућности.

        Министарство одбране Русије саопштило је да је до демонстрације могућности „Авангарда“ дошло у складу са Споразумом између Русије и САД о мерама смањивање и ограничавање стратешког офанзивног оружја.

         Сама „демонстрација могућности“ трајала је од 24. до 26. новембра 2019. године.

        Амерички `инспектори` су ради тога допутовали у Русију.

         Ракетни систем „Авангард“ ће од првих дана децембра бити укључиван у наоружање одговарајућих руских јединица.

        „Авангард“ може да буде опремљен и нуклеарним и конвенционалним бојевим главама.

        Захваљујући атомском мотору, има интерконтинентални домет и може да лети у густим слојевима атмосфере, на граници са стратосфером.

        Брзинама до тешко замисливих 27 Маха које унапред разоружавају све постојеће противракетне системе. А вероватно и оне који ће се појављивати наредних година.

        „Авангард“ је тренутно најбржи `објекат` на планети.

        Неки западни медији већ признају да „Авангард“ Русији обезбеђује „суштински предност над САД и Кином“.

        „Авангард“ је био успешно тестиран још крајем 2018-те. Тада је лансиран са полигона Домбаровске дивизије (поред Оренбурга) а погодио је предвиђену мету на Камчатки удаљену око 6.000 километара.

        Прве две интерконтиненталне ракете УР-100Н УТТХ, са атомским бојевим блоком „Авангард“, добиће управо Домбаровска дивизија руских Ракетних стратешких снага.

        Укупно ће у `првој фази` бити формирана два пука опремљена „Авангардима“. Са по шест шахтног базирања у сваком.

        Бојеви блок „Авангарда" у стању је да маневрише и по правцу лета и по висини.

         Владимир Путин је крајем прошле године саопштио да Русија започиње серијску производњу „Авангарда“ и оценио да ће ти хиперсонични борбени системи – заједно са ракетама „Сармат“ и „Кинжал“ и ласерима „Пересвет“ – вишеструко повећати ударну моћ руске војске и ратне морнарице.

        Додао је: „И безбедност Русије у наредним деценијама“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари