Руска „Сова“ изазива халуцинације и `збуњује` нишане, даљиномере и противтенковске ракете

БРИТАНЦИ СЕ УЗНЕМИРИЛИ ЈЕР СУ ЈЕ ВИДЕЛИ НА ФРЕГАТИ „АДМИРАЛ ГОРШКОВ“ У БЛИЗИНИ ШКОТСКЕ

* Нови „Филин“ – како је открио Владимир Жаров, један од његових `отаца` - деловаће убрзо на растојањима до пет киломретара и не више само ноћу и у сумрак већ и по дану. Са истим ефектима као ноћу - вртоглавицом, мучнином и белим мрљама које `плове пред очима`

_________________________________________________________________________________________

         РУСКИ специјализовани војни телеканал „Звезда“ објавио је видео снимак о тестирању станице за визуелно-оптичка ометања „Филин“ („Сова“).

         Видео се појавио само дан након што је британски лист The Times објавиo да је системом „Филин“ опермљена и руска фрегата „Адмирал Горшков“ која се приближила – остајући у међународним водама и „под присмотром ракетног разарача Defender“ – британској војној бази код Лосимута, на територији Шкотске.

         Исти лист је навео да „Филин“ изазива код противничких војника халуцинације и привремено слепило.       

         „Звезда“  открива да тај систем у сумрак и ноћу „неутралише противничке нишане, даљиномере, устројства за ноћно осматрање и системе за навођење противтенковских ракета на растојањима до пет километара“.

         Функционисање „Филина“ тај телеканал описао је овако:

         „Прво се на броду укључује нешто налик на моћни пројектор, а он се одмах потом претвара извор сметњи који заиста може за одређено време ослепити противника, изазвати халуцинације и дезоријентисати његову апаратуру“.

         „Филин“ – који је произведен у Санкт-Петербургу, у фирми која је део државне војне корпорације „Ростех“ – већ је постављен на више руских ратних бродова.

         Прва његова верзија имала је домет од два километра, али сада нове модификације „Филина“ привремено заслепљује и  онеспособљава технику противника и на растојањима до пет киломретара.

         Нови „Филин“ – како је открио Владимир Жаров, један од његових `отаца` - деловаће убрзо и у светлом делу дана. Са истим ефектима као ноћу. Са вртоглавицом, мучнином и белим мрљама које `плове пред очима`.

 


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари