С-500 ће противничке ракете пресретати и у горњим слојевима атмосфере

ГЕНЕРАЛНИ КОНСТРУКТОР ПАВЕЛ СОЗИНОВ: ТО ЋЕ БИТИ И СТОТИНЕ КИЛОМЕТАРА У ВИСИНУ

* „С-500 смо правили – открио је Созинов - и за борбу против нападачких оружја која сада не постоје, али могу постојати кроз пет, седам или десет и више година“

* С-500, чији је домет 3.500 километара, пресретаће балистичке ракете средњег домета самостално убрзо након лансирања, а интерконтиненталне балистичке ракете у њиховој завршној фази лета. Под одређеним условима – и у средњој

______________________________________________________________________

        ПРОТИВРАКЕТНИ и ПВО зенитни ракетни систем С-500 у стању је да пререће циљеве стотине километара изнад површине Земље – изјавио је Павел Созинов.

      Генерални конструктор корпорације „Алмаз-Антеј“, која је створила и производи С-500, додатно је указао:

        „Пресретање ће се догађати у горњим слојевима атмосфере. То су заиста стотине километара у висину. Зато ће С-500 решавати цео низ задатака како противваздушне тако и противракетне одбране“.

        Созинов је посебно нагласио да С-500 нема конкурента у целом свету и наставио:

        „С-500 смо конструисали имајући у виду са којим оружјима ваздушно-космичког напада ћемо морати да се носимо у наредних 25 година. Дакле: са амбицијом да парира свему чиме противник и кроз две деценије може располагати. Ово значи да смо С-500 правили и за борбу против нападачких оружја која сада не постоје, али могу постојати кроз пет, седам или десет и више година“.

        Заменик министра одбране РФ Алексеј Криворучко изјавио је недавно да ће одговарајуће јединице С-500 почети да добијају у другој половини 2020-те.

        Нагласио је да ће С-500, чији је домет 3.500 километара, пресретати балистичке ракете средњег домета самостално убрзо након лансирања, а интерконтиненталне балистичке ракете у њиховој завршној фази лета. Под одређеним условима – и у средњој.

 

        

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари