Дачић: Палмер ми је пре два месеца рекао да очекују да владу формирају Курти и Мустафа

КУРТИЈЕВО САМООПРЕДЕЉЕЊЕ ОСВОЈИЛО 25,79, А МУСТАФИН ДСК – 25,05 ОДСТО ГЛАСОВА

* ФАКТИ: Вашингтон преко америчких фондација најмање 15 година финансира Аљбина Куртија. Дакле: и `велику Албанију`. А Харадинаја су САД уклониле на овим изборима јер смета њиховим испланираним даљим комбинацијама

________________________________________________________________

        МИНИСТАР спољних послова Ивица Дачић рекао је у Београду да му је амерички изасланик за Западни Балкан Метју Палмер пре два месеца рекао да САД очекују да ће Аљбин Курти и Иса Мустафа формирати владу.

        Дачић је након 19. економског самита Србије у хотелу „Метропол” новинарима рекао данас да Американци сами признају да је то „мало сложенији захват имајући у виду да се први пут суочавају са Самоопредељењем, странком која се залаже за Велику Албанију”, пренела је Бета.

        „Једна је ствар шта неко говори када је у опозицији, а друга је ствар шта ће радити када дође на власт”, рекао је Дачић и додао да Србија не може да утиче на то кога ће грађани Косова да бирају и да мора да сарађује са свима, без обзира на то да ли се некоме нека политичка партија свиђа или не.

        Према прелиминарним резултатима са 95,88 одсто пребројаних гласова, Самоопредељење Аљбина Куртија је победник на изборима који су јуче одржани на Косову са 25,79 одсто, док је Демократски савез Косова Исе Мустафе на другом месту са 25,05 одсто гласова.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари