Додик, Вучић и Орбан о региону и јачању сарадње Србије и Српске са Мађарском

БИЛО РЕЧИ И О ТОМЕ КАКО ДА БАЊАЛУКА И БЕОГРАД ИСКОРИСТЕ МАЂАРСКУ „СУСЕДСКУ ПОМОЋ“

* Разговарано и о формирању српско-мађарског инвестиционог фонда за подршку малим предузетницима у реалном сектору у Србији и Републици Српској

______________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик разговарао је у Србији са председником Владе Мађарске Виктором Орбаном и председником Србије Александром Вучићем.

        Доминантна тема сусрета тројице државника били су сарадња у региону и динамичнији развој билатералних односа Мађарске, Србије и Републике Српске.

        Посебан нагласак, како сазнаје Срна, стављен је на могућност сарадње у изградњи енергетских инфраструктрних објеката, али и на то како би Република Српска и Србија могле искористити бенефите и помоћ које пружа Мађарска у оквиру пројекта “Суседска помоћ”.

        Та врста помоћи односи се посебно на развој фармерске производње у Србији и Републици Српској која би била стимуилисана и кроз набавку механизације по врло повољним условима.

        Разговарано је и о формирању српско-мађарског инвестиционог фонда за подршку малим предузетницима у реалном сектору у Србији и Републици Српској.

        Додик, Орбан и Вучић разговарали су и о европској перспективи региона, с нагласком на чињеницу да Мађарска треба да предложи име новог европског комесара за проширење Европске уније.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари