Додик: Руси код нас ништа не траже, Руси помажу, а траже Американци и Запад

„ЖЕЛЕ ЛИ АМЕРИКАНЦИ ДА ДОКАЖУ ДА ЋЕМО СА 2.500 ПУШАКА ЗА ПОЛИЦИЈУ НАПАСТИ АМЕРИКУ?”

  • „Коментаришуићи тврдње појединих НАТО генерала да су Срби “руски канцер за Балкан”, Милорад ДОДИК рекао да је просто немогуће да неки командант НАТО тако говори и онда после тога дође да тражи сарадњу. У чему да сарађује? Ако мени не верују, ево нека питају народ на референдуму хоће ли у НАТО, па ће видети да неће. Неће, јер су они лажљиви и нас Србе стално гурају на другу страну”
  • „Американци и Запад не могу да поднесу да на овом подручју постоји политичар који стално добија подршку народа и сад га треба криминализовати. То су покушали неколико пута, па им није успело”
  • „Арбитража међународне заједнице по питању Кoсова није фер јер је усмерена против интереса српског народа у цјелини. Не можете имати договор ако Србија испуњава све, а косовски Албанци ништа и ако Запад то ништа подржава, а Србију стално присиљава на нове уступке. Наравно да ниједан Србин то не може да прихвати”

          ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је да за БиХ опасност нису бајкери из Мото-клуба “Ноћни вукови”, већ “Исламска држава”, параџемати и обука терориста.

          Додик је рекао да зна да су из обавештајне службе БиХ дале налог за праћење сваког припадника ове бајкерске групе, чијим је појединцима забрањен улазак у БиХ због наводне “опасности по безбедност”.

          Он је нагласио да долазак бајкера не треба оспоравати јер не постоји ниједна назнака да би они могли да угрозе безбедност.

          Додик је за београдски “Ало” рекао да се бајкери јавно показују, изазивају симпатије у градовима кроз које пролазе и да није забележен ниједан случај да су починили неко кривично дело када су пролазили кроз Српску.

          Он је оценио да приче о наводном гомилању оружја у Републици Српској представљају покушаје дискредитације Српске и њене власти, те нагласио да се у Републици Српској неће догодити хаос јер је полиција спремна да одговори на све изазове.

          Додик је појаснио да Српска жели да повећа опремљеност полиције која 25 година није могла набављати наоружање због стратегије странаца који су желели да је потпуно разоружају и развласте.

          Он је подсетио да у ФБиХ има шест фабрика оружја, а у Српској ниједна, као и да је Исламска држава претња за цео свет.

          Додик је рекао да су лажне и информације о постојању девет паравојних формација у Републици Српској, оценивши да се тим неистинама покушава добити већа међународна пажња, чак и неки облик интервенционизма.

Владимир Путин са „Ноћним вуковима"

          “Лажима о паравојним организацијама у Републици Српској се скреће пажња са све већег броја повратника терориста са сиријског ратишта и више од сто параџемата и вехабијских насеља у БиХ, где се регрутују терористи”, навео је Додик.

          Према његовим речима, неосновани су наводи америчких медија о томе да се у Српској гомила оружје и да је умијешана и Русија која шаље помоћ у техници и људству.

          “Хоће да кажу да ћемо са 2.500 пушака за полицију напасти Америку? Руси овде никада ништа нису тражили. Руси помажу”, нагласио је Додик.

          Он је подсетио да су Руси оспособили Рафинерију нафте у Броду, као и да у Савјету за спровођење мира јасно истичу да су за поштовање међународног права, а у Савету безбедности УН уложе вето.

          “Они који овде нешто траже су Американци и Запад. Они не могу да поднесу да на овом подручју постоји политичар који стално добија подршку народа и сад га треба криминализовати. То су покушали неколико пута, па им није успело. Неки медији праве лажну слику о нестабилности и протурају приче попут оне о наводном постојању паравојних формација. То су велике лажи које служе западној пропагандној машинерији упереној против Срба и Русије”, рекао је Додик.

          Он је додао да га сад оптужују да тајно набавља оружје и наоружава паравојске, а, у ствари, је реч о легалном опремању полиције у складу са европским стандардима.

          “Морају знати да постоји легална Република Српска, одлучна да брани српски народ и институције. Промениле су се међународне околности када је реч о интервенционизму”, истакао је Додик.

          Он је нагласио да је безбедносно-политичка ситуација у Републици Српској стабилна упркос бројним притисцима, поготово уочи предстојећих општих избора у БиХ, те навео да Република Српска има стабилне институције.

          Додик је навео да су на истом фону антисрпске и антируске хистерије “неистине које износи министар безбедности БиХ Драган Мектић” и да није случајно да је по повратку из Велике Британије “почео да прича лажи”.

          “Када се виде садашњи односи Лондона и Москве јасно је да је Велике Британија овде укључила своје капацитете да би се створила лажна слика да је ово нестабилно подручје”, указује председник Српске.

          Коментаришуићи тврдње појединих НАТО генерала да су Срби “руски канцер за Балкан”, Додик је рекао да је просто немогуће да неки командант НАТО-а тако говори и онда после тога дође да тражи сарадњу.

          “У чему да сарађује? Ако мени не верују, ево нека питају народ на референдуму хоће ли у НАТО, па ће видети да неће. Неће, јер су они лажљиви и нас Србе стално гурају на другу страну. Њихов утицај је катастрофалан за сва три народа у БиХ. Срећа је што сви народи овде желе мир, осим неких екстремиста”, каже Додик.

Амбасада САД у Сарајеву

          На констатацију да се чини да притисцима на њега Запад индиректно притиска и председника Србије Александра Вучића, Додик је рекао да притисци на српски корпус никада нису одвојени.

          Наводећи да арбитража међународне заједнице по питању Кoсова није фер и да је усмерена против интереса српског народа у целини, Додик је рекао да је Вучић вратио на сцену питање Косова.

          “Не можете имати договор ако Србија испуњава све, а косовски Албанци ништа и ако Запад то ништа подржава, а Србију стално присиљава на нове уступке. Наравно да ниједан Србин то не може да прихвати”, наглашава Додик.

          Додик је рекао да је сарадња Србије и Српске на највишем нивоу и да он и Вучић одлично сарађују, те да је Српска захвална за све што Србија и њено руководство чине за њу и народ који у њој живи.

          Подсетивши да, иако за то нема покрића ни у међународним уговорима, нити у косовском уставу, америчке дипломате као Вес Мичел траже да Косово добије војску, Додик је рекао да Република Српска право на своју војску има по Дејтонском мировном споразуму и Уставу.

          “Како је могуће да неко има двоструке аршине? Ако се тражи војска Косова, сасвим је оправдано да и Република Српска треба да врати војску. Ми од Оружаних снага БиХ немамо ништа, а издвајамо 130 милиона”, рекао је Додик.

          (Срна)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари