ДОДИК: Српска ће морати да ужурбано преиспита своју позицију унутар БиХ

ПРЕДСЕДНИК РС ИСТОВРЕМЕНО УПОЗОРИО: „ДА ВЕЋ СУТРА НЕ БИ БИЛО КАСНО”

  • Морамо се бранити од погубне политике деструктиваца, какав је Бакир Изетбеговић, који је своју целокупну политичку каријеру посветио искључиво покушају да реафирмише и примени ставове из књиге „Исламска декларација“ чији је аутор његов отац Алија, рекао је Милорад Додик Срни

        РЕПУБЛИКА Српска мора да преиспита своју позицију унутар БиХ и због таквих политичких авантуриста као што је бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић - изјавио је Срни председнике РС Милорад Додик.

       При том је подвукао: „Да већ сутра не би било касно”.

       Додик је нагласио да нема сумње да ће Република Српска, која је у потпуности стабилна у свом институционалном капацитету, ужурбано морати да приступи преиспитивању своје позиције унутар БиХ, како би пронашла излаз из очигледно немогуће државе БиХ, коју, пре свих, разграђују неодговорни сарајевски политичари попут Бакира Изетбеговића и политичког маргиналца Жељка Комшића.

       „На то нас наводе, као што смо већ у више наврата нагласили, несагледиве политичке и економске последице које трпимо због колапса у Федерацији БиХ, која доводи у питање и сам опстанак БиХ”.

       Морамо се бранити од погубне политике деструктиваца, као што је Бакир Изетбеговић, који је своју целокупну политичку каријеру посветио искључиво покушају да реафирмише и примени ставове из књиге „Исламска декларација“ чији је аутор његов отац Алија“, рекао је Додик Срни.

       Истовремено је оценио да је очигледно да Бакир Изетбеговић БиХ нуди будућност повратком у прошлост.

       На молбу Срне да прокоментарише Изетбеговићеву изјаву да „најсиромашнији становници у Европи живе на територији Републике Српске и то захваљујући ономе што ради господин Милорад Додик“, председник Српске је рекао да Изетбеговић има бар мало политичке одговорности сигурно не би олако јавно износио глупости попут те.

       „Да му је стало до истине, могао је да оде у било који део Федерације и увери се да тамо људи не живе ништа боље или да упореди макроекономске податке Републике Српске и Федерације БиХ и да схвати да Република Српска, ипак, боље стоји. Али, кад је Изетбеговић уопште говорио истину!? Бакир Изетбеговић не може никоме да држи лекције, а нарочито не мени, јер га нисам ни помињао“, истакао је Додик.

       Председник РС је поново је упозорио да је Изетбеговић представник само једног народа и Српска нити има обавезу, нити жели да слуша његова наклапања.
„Настави ли са ратнохушкачком реториком и политиком, нема сумње да ће са таквим лидером становници БиХ убрзано постати најсиромашнији у Европи“, рекао је председник Републике Српске Милорад Додик.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари