ИРИНЕЈ: Српска је „предмет велике љубави Србије и српског народа”

ДОДИК ОДЛИКОВАО СРПСКОГ ПАТРИЈАРХА 

  • Орден Републике Српске на ленти патријарху уручен за «рад и немерљив допринос у јачању свести и духовног развоја српског народа у борби за слободу и независност»
  • Ово је велика част која се не може речима изразити, она се може само осетити и доживети – рекао патријарх примајући орден на церемонији после освештања новоизграђене цркве у Вишњику код Модриче

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик одликовао је Његову Светост патријарха српског Иринеја Орденом Републике Српске на ленти, за «рад и немерљив допринос у јачању свести и духовног развоја српског народа у борби за слободу и независност».

        Додик је орден патријарху уручио у Модричи, након освештања новоизграђеног храма Покрова Пресвете Богородице у Вишњику.

        Патријарх Иринеј је – како је објављено на официјелном Додиковом сајту - рекао да одликовање председника Републике прима са великом љубављу и да ће га носити и чувати као велики поклон и дар. Па нагласио: «Ово је велика част која се не може речима изразити, она се може само осетити и доживети».

        Патријарх је, уз буран аплауз ссвих присутних, изјавио да је Република Српска «предмет велике љубави Србије и српског народа».

        Уручујући орден, Додик је рекао да је долазак патријарха српског у Модричу велики празник са порукама мира и љубави, додајући да је однос Републике Српске према цркви и свим верским заједницама важан елемент националног и народног идентитета. Председник РС је  нагласио да долазак патријарха у Републику Српску јача уверење да се оно што се у њој ради - ради на најбољи могући начин, уз све тешкоће са којима је Српска суочена.

 


Слични садржаји

Коментари