Древс тражи снабдевање, неће доводити царинике

КОМАНДАНТ КФОР

ДВА САТА СА ПРЕДСЕДНИЦИМА СРПСКИХ ОПШТИНА

Крстимир Пантић

  • КФОР саопштио да тражи безусловно уклањање блокада путева да би се осигурало да људи, хитне службе и Еулекс могли да се слободно крећу на путевима који воде за Јариње и Брњак
  • Представници Срба пренели су Древсу да немају ништа против КФОР-а, али да им је потребно време како би добили подршку народа да се КФОР-у омогући снабдевање и да се уклоне неке од барикада, изјавио председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић

        ЛЕПОСАВИЋ, (ФоНет) - Командант КФОР-а Ерхард Древс затражио је од челника српских општина на северу Косова да се омогући КФОР да копненим путем снабде војнике на прелазима Јариње и Брњак, рекао је за РТС председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић.

        Пантић је рекао да је Древс, на састанку са представницима Срба у бази Нотинг хил, код Лепосавића, пренео да ће КФОР то и покушати да уради у понедељак.

        Представници Срба пренели су Древсу да немају ништа против КФОР-а, али да им је потребно време како би добили подршку народа да се КФОР-у омогући снабдевање и да се уклоне неке од барикада, рекао је Пантић.

        Древс је обећао председницима српских општина да КФОР на прелазе неће превозити косовске царинике, нити јединице РОСУ, истакао је Пантић.

       Састанак у бази Нотинг хил, до којег је дошло на иницијативу челника српских општина, трајао је око два сата.

       У току састанка КФОР је издао саопштење у којем се наводи да је Древс председницима општина Звечан, Косовска Митровица, Зубин Поток и Лепосавић пренео поруку да очекује безусловно уклањање блокада путева да би се осигурало да људи, хитне службе, Еулекс и КФОР могу да се слободно крећу на путевима који воде за Јариње и Брњак.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари