Еулекс асистира насиљу Приштине

 МИНИСТАР ЗА КИМ ГОРАН БОГДАНОВИЋ

     ЗВЕЧАН, (ФоНет) - Министар за Косово и Метохију Горан Богдановић изјавио је да су неприхватљиве акције Еулекса, који асистира у насилним и једностраним потезима Приштине.

     Гостујући у Другом дневнику РТС, Богдановић је подсетио да је 2008. године Еулекс дошао на Косово као мисија са статусно неутралним мандатом, али да се после данашњих акција поставља питање будуће сарадње.

     Наредних дана очекују нас даља искушења и морамо наставити легитимну борбу нашег народа мирним путем и дијалогом дођ до решења, рекао је Богдановић.

     Богдановић донекле објаснио шта је имао у виду кад је рекао да је потребно “разматрање односа Србије и мисије Еулекс”.

      Та мисија је потпуно изашла из свог мандата, тиме што се сврстала на једну страну, оценио је министар за КиМ после састанка у Звечану са председницима општина на северу Косова и начелником Косовско-митровачког округа и додао:

     "Представници Еулекса не желе да разговарају са Србима, већ им само саопштавају шта је договорено са представницима приштинских власти". 

     Богдановић је рекао да је на састанку постигнут договор како да се олакша живот Србима на северу Косова у наредним данима, када су у питању допремање основних животних намирница и других ствари.

     Састанку су присуствовали председници општина Звечан Драгиша Миловић, Косовске Митровице Крстимир Пантић, Лепосавића Бранко Нинић, Зубиног Потока Славиша Ристић и начелник Косовско-митровичког округа Раденко Недељковић

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари