Хаџић без сталног браниоца

 

ЈОШ МЕСЕЦ ДАНА ЗА ИМЕНОВАЊЕ АДВОКАТА ХАШКОГ ОПТУЖЕНИКА ГОРАНА ХАЏИЋА

оптужени Горан Хаџић
  • Хашки трибунал је најавио да је следеће Хаџићево појављивање на суду заказано за 24. септембар

    СЕКРЕТАР Хашког трибунала затражио је додатних месец дана за именовање сталног заступника одбране оптуженог Горана Хаџића којег ће на поновном појављивању пред судом у среду заступати привремени бранилац Зоран Живановић.

     Додатно време, до 23. септембра, секретар је тражио зато што је Хаџић најпре предао захтев да му се додели бранилац са листе Трибунала, уз образложење да нема средстава да сам плаћа своју одбрану, али је касниј затражио да се за главног браниоца постави адвокат који није на листи Трибунала тако да бранилац не може одмах да буде постављен.

     На првом појављивању пре судом 25. јула Хаџића је заступао адвокат владимир Петровић а три дана касније за период до именовања главног заступника постављен је Зоран Живановић. 

     Хашки трибунал је најавио да је следеће Хаџићево појављивање на суду заказано за 24. септембар. 

     Бившег председника Републике Српске Крајине оптужница у 14 тачака терети за злочине почињене од августа 1991. до јуна 1992. године у источној Славонији. Он је ухапшен 20. јула као последњи оптужени у бекству од укупно 161 лица против којих је Трибунал подигао оптужницу.

     Фонет 

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари