КОНУЗИН: Русија је спремна да Србији пружи помоћ у развоју

СУСРЕТ ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ ТОМИСЛАВА НИКОЛИЋА

СА АМБАСАДОРОМ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ У БЕОГРАДУ

  • Разговарали о сегментима предстојећег састанка између председника Србије и председника РФ Владимира Путина 11. септембра у Сочију

        ПРЕДСЕДНИК Републике Србије Томислав Николић сусрео се данас у Београду са Његовом eкселенцијом Александром Конузином, амбасадором Руске Федерације у Србији.

        Током сусрета, председник Србије и амбасадор Руске Федерације разговарали су о сегментима предстојећег састанка између председника Републике Србије Томислава Николића и председника Руске Федерације Владимира Путина, који ће бити одржан 11. септембра у Сочију.

        Такође, амбасадор Конузин је изразио уверење да је Русија спремна да пружи помоћ Србији у њеном развоју, како би се уједно развијали и добри односи између наших земаља.

        Амбасадор Руске Федерације је истакао да је Русија спремна да реализује кредит од 800 милиона долара, намењен развојним пројектима у Србији.

        Председник Николић захвалио се Руској Федерацији на ангажовању у борби против пожара који ових дана бесне по Србији и на брзој реакцији руских власти поводом молбе Србије о ангажовању још једног авиона за гашење пожара.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари