Курир није новцем ЕУ купио уделе WАZ у Новостима, Политици и Дневнику!

ВЛАСНИК КУРИРА АЛЕКСАНДАР РОДИЋ

ОДБАЦИО ОПТУЖБЕ ЛДП

  • Јавно ћу на Тргу Републике, у центру Београда, пред грађанима целе Србије, појести документ који потврди наводе ЛДП, понудио Родић и позвао Чедомира Јовановића да „потврду о додели средстава достави до петка“
  • У супротном, очекујем од Јовановића да, такође на Тргу Републике у центру Београда, пред грађанима целе Србије, поједе позив за конференцију за новинаре одржану данас, на којој је Зоран Остојић лажно оптужио Курир - нагласио Родић

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Власник дневног листа Курир Александар Родић демантовао је наводе Либерално демократске партије (ЛДП) да је Курир, новцем Европске уније (ЕУ) за подршку медијима, купио уделе WАZ у Политици, Новостима и Дневнику и саопштио да привредно друштво Курир инфо никад није поднело захтев, а камоли добило наведена средства.

        „Јавно наводим да ћу на Тргу Републике у центру Београда, пред грађанима целе Србије појести документ којим се потврђују наводи ЛДП да је Курир новцем ЕУ за подршку медијима купио уделе WАZ у наведеним медијима“, наводи Родић у саопштењу.

        Родић је позвао лидера ЛДП Чедомира Јовановића да „потврду о додели средстава достави до петка“.

        У супротном, Родић очекује од Јовановића да, на Тргу Републике у центру Београда, „пред грађанима целе Србије поједе позив за конференцију за новинаре одржану данас, на којој је Зоран Остојић лажно оптужио Курир“.

        Према објашњењу Родића, „Курир овим чином жели да преузме одговорност за јавну реч и исто то очекује од ЛДП и Чедомира Јовановића“.

        „Одговорно тврдим да привредно друштво Курир инфо никад није поднело захтев, а камоли добило наведена средства и позивам све надлежне институције да се о томе јавно изјасне“, напомиње Родић.

        Он је за Остојићеву конференцију за новинаре рекао и да представља „ко зна који по реду покушај да се Курир заустави“.

        То је, како је оценио, „још један брутални притисак на новинаре и уреднике Курира да престану да разоткривају афере корумпираних политичара, који се представљају као европски, а својим односом према медијима јасно показују да то нису“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари