МЛАДИЋ: Друже Ори, кад ме ослободите - послаћу вам литар ракије „фронтоваче“

СВЕДОК ЖАРКО СТОЈКОВИЋ ПОТВРДИО ДА МУ ЈЕ ГЕНЕРАЛ

БИО КУМ НА ВЕНЧАЊУ У ВРЕМЕ СРЕБРЕНИЦЕ

Ратко Младић

        ОПТУЖЕНИ генерал Ратко Младић обећао је данас, током заседања Хашког трибунала, да ће председавајућем судији Алфонсу Орију (Alphons Orie) послати литар ракије „фронтоваче“, након што га судија Ори „ослободи“.

        „Кад ме будете ослободили, послаћу вам литру фронтоваче“, рекао је судији генерал Младић, обраћајући му се са „друже Ори“.

        Бивши командант Војске Републике Српске, Младић (73) оптужен је за геноцид у Сребреници, прогон Муслимана и Хрвата широм БиХ, који је у шест општина имао размере геноцида, терорисање становништва Сарајева дуготрајним гранатирањем и снајперисањем и узимање као талаца припадника Унпрофора, 1992-95.

        Генерал Младић се судији обратио на крају исказа сведока одбране Жарка Стојковића, коме је био кум на венчању у Београду, 16. јула 1995, у време када је, по оптужници, ВРС стрељала хиљаде Муслимана из Сребренице.

        Стојковић и његова супруга Биљана јуче су Младићу дали алиби за тај дан, потврђујући да је био на њиховом црквеном венчању и свадбеном весељу у Београду.

        Тужилац Питер Меклоски (Peter McCloskey) данас је сведока Стојковића детаљно испитивао, између осталог, и о томе шта се на свадби у београдском ресторану „Два рибара“ пило - вино и шљивовица и шта је пио генерал Младић.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари