Младић у Хагу имао инфаркт, али трибунал одлаже долазак руских лекара

УМЕСТО 16. ЈУЛА - ЛЕКАРИ ЧУВЕНЕ БОЛНИЦЕ „БАКУЉЕВ“

ТРЕБА ДА СТИГНУ 20. ИЛИ 21. ЈУЛА

Дарко Младић

        ХАШКИ трибунал поново је одложио долазак руских лекара у Хаг ради прегледа генерала Ратка Младића и стиче се утисак да то намерно ради, рекао је Срни генералов син Дарко Младић.

        Он је навео да ће, уместо 16. јула, лекари са чувене болнице „Бакуљев“ у Хаг допутовати 20. или 21. јула.

        „Долазак лекара је померен на захтев Трибунала у кратком року и тај маневар смо већ искусили у децембру прошле године“, навео је Дарко Младић.

        Према његовим речима, стиче се утисак да Хаг то намерно ради, јер руски лекари имају испланиране активности месецима унапред.

        „Они у децембру прошле године нису успели да организују долазак у термину који је био пролонгиран, али сада ће, како стоје ствари, ипак успети да допутују и изврше потребан преглед“, рекао Дарко Младић.

        Говорећи о процесу у Хагу, Дарко Младић каже да се рад одбране отежава на разне начине, а најновији пример је отварање случаја „Томашнице“ усред суђења.

        „Одбрана нема довољно времена да се припреми, што, нажалост, није ништа ново, а у вези с тим прибегава се и разним бирократским методама“, рекао је Дарко Младић.

        Здравствено стање генерала Младића је веома озбиљно нарушено, имао је неколико можданих удара, а у Хагу је имао и инфаркт.

        Срна

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари