НАТО занимају безбедоносне тачке, царина, гранични прелази и правосуђе

РАДА ТРАЈКОВИЋ У РАСКОРАКУ

СА ОСТАЛИМ СРПСКИМ ЛИДЕРИМА НА КОСМЕТУ

  • Северу Косова је потребна одговорна политика, поручила је Трајковић, како би се, уз помоћ Београда и међунардне заједнице, профилисали људи који ће одговорно према Београду, међународној заједници и Приштини, поставити интересе опстанка Срба на Косову и Метохији

  • Оптужбама према Београду, Срби са севера Косова полако, али сигуно воде цео народ ка погрому

     ГРАЧАНИЦА – Носилац Јединствене српске листе у Скупштини Косова Рада Трајковић изјавила је ФоНету да је "врло забринута за стање и будућност Срба на Косову и Метохији".   

     "Посебно сам забринута када поново гледам слике, блокаде и балване, који у многоме подсећају на дешавања пре 20 година", објаснила је Трајковић.

     Њој се "чини као да се исти манири и препоруке користе као у време Слободана Милошевића".

     Према речима Трајковић, није требало Срби да се узбуне што су заустављене неке цистерне са нафтом.

     Требало је, сматра Трајковић, да се узнемире "они којима је та нафта била упућена, пре свега, албански и српски бизнисмени и илегалне бизнис групације које су, суштински, једине оштећене заустављањем ове трговине".

     Она не види разлог због којег би народ изашао на улице и "најдиректније штитио тај шверц".

     "Још мање видим разлог да Срби са севера Косова одржавају, у оваквој ситуацији, тензију и прозивају Београд и главног преговарача који испред државе разговара са лидерима из Приштине", рекла је Трајковић.

     Она је оценила да се још једино на северу Косова одржала потпуно замрзнута свест из времена Милошевића, која је врло јака и снажно повезана са криминалним круговима.

     "Бојим се да такав став не доведе Србе на Косову до тога да се нађу у колонама које ће ићи ка остатку Србије, што би било најтрагичније решење", упозорила је Трајковић.

     Она сматра да Срби морају да одреде своје приоритете и напомиње да НАТО не мари много за Албанце и Тачијеву стратегију, као ни за српске интересе.

     Како је објаснила, НАТО занимају безбедоносне тачке, царина, гранични прелази, правосуђе.

     Држава би зато требалоа врло брзо да припреми пројекте који ће, у сарадњи са међународном заједницом, понудити решење за те безбедоносне проблеме.

     Северу Косова је потребна одговорна политика, поручила је Трајковић, како би се, уз помоћ Београда и међунардне заједнице, профилисали људи који ће одговорно према Београду, међународној заједници и Приштини, поставити интересе опстанка Срба на Косову и Метохији.

     "Оптужбама према Београду, Срби са севера Косова полако, али сигуно воде цео народ ка погрому, без прихватања одговорности за његову будућност", закључила је Трајковић

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари