Тим руских лекара у Хагу прегледа генерала Младића и његову медицинску документацију

СТИГЛИ КАРДИОЛОГ, НЕУРОЛОГ И НЕФРОЛОГ

- МОГУЋЕ ЈЕ ДА ЋЕ ПРЕДЛОЖИТИ ЛЕЧЕЊЕ У МОСКВИ

        ТИМ лекара из Русије стигао је у Хаг ради прегледа Ратка Младића и проучава његову лекарску документацију, након чега треба да предложи начин и ток његовог даљег лечења, рекао је данас Тањугу Младићев адвокат Милош Шаљић.

        Тим руских лекара састављен је од кардиолога, неуролога и нефролога, прецизирао је Шаљић и додао да се очекује да предложе наставак лечења у Русији.

        Лекари, како је навео, такође треба да се консултују и са колегама из Холандије које воде Младићево лечење, а потом дају своје мишљење и предлоге.

        Младићева одбрана је током две последње године тражила од Трибунала да дозволи лекарима из Москве са института „Бакуљев“ да га прегледају у Хагу, где се налази у притворској јединици Трибунала.

        Младићево здравствено стање је врло озбиљно, јер је претрпео неколико можданих удара, а имао је и инфаркт.

        Медији су пренели да је Руски комитет за подршку Младићу иницирао је да се он на неко време, колико је потребно да би се опоравио, пребаци у Москву на лечење, као и да је Русија за то дала гаранције.

        Младић је 2011. ухапшен у Србији након 12 година скривања, после чега је изручен Хашком трибуналу где му је у току суђење због оптужби за ратне злочине.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари