Мркић и Лавров у Њујорку о договорима из Сочија и КиМ

ПОТПИСАЛИ И СПОРАЗУМ О САРАДЊИ

У ОБЛАСТИ КУЛТУРЕ, ОБРАЗОВАЊА, НАУКЕ И СПОРТА

        МИНИСТАР спољних послова у Влади Републике Србије Иван Мркић и министар спољних послова Руске Федерације Сергеј Лавров потписали су споразум о сарадњи између две земље у области културе, образовања, науке и спорта.

       Споразум је потписан у просторијама Мисије Руске Федерације у Савету безбедности УН.

       Оволико је објављено на официјелном сајту Владе Србије. А Министарство иностраних послова Русије је о разговору саопштило следеће:

       „Размотрена су питања даљег комплексног развоја билатералних односа у духу договора постигнутих 11. септембра приликом руско-српског сусрета на највишем нивоу у Сочију. Потврђена је обострана посвећеност реализацији перспективних пројеката у трговинско-економској, културној и другој сферама сарадње међу двема странама.

       Министри су потписали међувладин Програм сарадње у области културе, образовања, науке, спорта и омладинске политике за 2012-2015. и План консултација два министарства иностраних послова за 2013. и 2014. годину.

       Били су такође размотрени актуелни аспекти ситуације на Балкану, укључујући регулисање косовске ситуације”.

       Мркић је, иначе, до данас имао више од 25 билатералних сусрета са министрима спољних послова земаља чланица УН на маргинама заседања Генералне скупштине Уједињених нација.

       Он је данас имао и радни доручак са министрима спољних послова држава чланица Централноевропске иницијативе (ЦЕИ).

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари