Купили и „Дукљанске вртове“

ОД КОЛАШИНА ДО БУДВЕ - ТРОЈИЦА БИЗНИСМЕНА ИЗ РУСИЈЕ

КУПИЛА ВИШЕ ОД ПОЛА МИЛИОНА КВАДРАТА

  • Игор Пељухно, Наум Емиљфарб и Игор Чаплидин планирају да на купљеној земљи граде хотелске и апартманске комплексе

        ТРИ бизнисмена окупљена око Удружења купаца вила „АМИА“ на Завали - Игор Пељухно, Наум Емиљфарб и Игор Чаплидин - тренутно су најјачи играчи на црногорском тржишту нектретнина.

        Успeли су да за протекле две година, оснивањем шест повезаних фирми, купе више од пола милиона квадрата земље у Будви, Светом Стефану, Милочеру, Котору, Колашину... те на крају да у своје власништво преузму од посрнулог руског милијардера Сергеја Полонског и новоименовани пројекат, апартманско насеље „Дукљански вртови“ на Завали.

        Њих тројица, како најављују, планирају да на купљеној земљи граде хотелске и апартманске комплексе и међу малобројнима су који за то тренутно имају новца.

        Управо куповином фирме „Слав ин“ за 16,5 милион евра, која је већински акционар компаније „Завала инвест“ на коју се до- скоро водио некадашњи пројекта „Астра Монтенегро“ и тиме из целе приче избаце Полонског, скренули су пажњу јавности.

        Истражујући неколико атрактивних куповина које су се током протекле две године догодиле на будванској ривијери, подгоричке „Вијести“ су откриле осам фирми, а њихов број је можда и већи, које су основали или у њима имају удела тројица бизнисмена.

        Након што је Полонски 2009. доживео финансијски бродолом, те довео у питање пројекат на Завали, тројица бизнисмена успевају да анимирају 86 купаца вила и придобију њихово поверење, па прво за пет милион евра откупљују подружницу београдске компаније „Монтера“ која је била ангажована на овом пројекту као извођач радова, да би потом, након увођења стечаја у „Слав ин” од стране подгоричког Привредног суда, купили и ову фирму, и тиме постали апсолутни власници Завале.


Слични садржаји

Коментари