Почасни доктори Алфа-БК универзитета

 ПОЧАСТ АКАДЕМИКУ ПРИМАКОВУ И НОБЕЛОВЦУ АЛФЈОРОВУ 

  • Још једном хоћу да кажем да је ово за мене велика част, али мислим да су мене у Србији преценили, нашалио се Примаков

     БЕОГРАД - Академик Јевгениј Максимович Примаков и нобеловац Жорес Иванович Алфјоров проглашени су за почасне докторе Алфа-БК Универзитетау Београду.

     Ректор Алфа-БК Универзитета Радоје Зечевић је на свечаној промоцији рекао да му је велика част што су два изузетна, светски призната научника прихватила молбу да постану почасни доктори Алфа-Бк Универзитета.

     Он је додао да је посебно почаствован тиме што диплому додељује академику Примакову који је, како је рекао, "велики српски пријатељ који је у свим ситуацијама показао осведочену љубав према нашем народу".

     Председник Савета Алфа-БК Универзитета Миланка Карић истакла је да уписивање Примакова и Алфјорова у одабрану породицу почасних доктора Универзитета за професоре, студенте и менаџмент представља велику част.

     "Њихов допринос научној мисли је огроман, они су одавно постали симболи наука којима се баве, мерне јединице за успех, али поред доприноса науци господа Примаков и Алфјоров су једнаком снагом као професори утицали на младе људе, постали њихови учитељи и идоли", рекла је Карић.

     Примаков и Алферов су се захвалили Алфа-БК Универзитету, наглашавајући да наука нема границе и да је образовање младих веома важно за сваку државу.

     "Још једном хоћу да кажем да је ово за мене велика част, али мислим да су мене у Србији преценили", нашалио се Примаков.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари