Поповић: Србија нема нафту ни гас, али има најбоље инжењере јужно од Беча

ОТВОРЕНА  КОНФЕРЕНЦИЈА ИНОВАТИВНИХ ПРЕДУЗЕТНИКА „ИноВрачарМитан“

* Ненад ПОПОВИЋ: „Статистика показује да најразвијеније земље у свету теже да више од половине студента који уписују факултете, упише техничке науке. То је од изузетне важности у дигиталној индустрији која је незамислива без инжењерског знања“

______________________________________________________________

        МИНИСТАР за иновације и технолошки развој Ненад Поповић и председник Градске општине Врачар Милан Недељковић свечано су отворили конференцију „ИноВрачарМитап“, посвећену успешним предузетничким стартап причама, која је организована под покровитељством Канцеларије за иновације и технолошки развој Градске општине Врачар.

        „Отварање Канцеларије за иновације и технолошки развој у једној од најразвијенијих градских општина, доказ је да је свест о значају иновација и нових технологија све више присутна у јавности и да се децентрализовано шири и на јединице локалне самоуправе“, изјавио је Поповић.

        Министар је подсетио да су српски инжењери од стране реномиране светске организације из Сан Франциска, Стартап Џином, сврстани међу пет најбољих у свету.

        „Србија нема нафту, или гас, али има најбоље инжењере јужно од Беча. Раме уз раме са Хелсинкијем, Тел Авивом, Барселоном и Лондоном, по први пут су Београд и Нови Сад проглашени за центар инжењерског знања“, каже Поповић.

        Министар за иновације је истакао да је инжењерско знање један од главних ресурса који Србија има и да је потребно да такво знање унапређује и развија.

        „Статистика показује да најразвијеније земље у свету теже да више од половине студента који уписују факултете, упише техничке науке. То је од изузетне важности у дигиталној индустрији која је незамислива без инжењерског знања“, рекао је Поповић.

        Он је изразио увереност да ће догађаји попут овог бити подстицај за све садашње и будуће предузетнике, иноваторе и све оне који желе да се баве иновацијама и новим технологијама, да кроз искуства својих колега који су били довољно креативни, упорни и храбри да покрену сопствени бизнис, пронађу идеје и добију инспирацију за своје будуће пројекте.

        Председник Градске општине Врачар Милан Недељковић изјавио је да је пројекат реализације Канцеларије за иновације и технолошки развој показатељ да Република Србија снажно подржава иницијативе које се тичу иновација и нових технологија.

        „Млади иноватори су покретачка снага друштва и догађаји попут овог су нам изузетно важни. Верујемо да ће држава наставити да и даље пружа подршку малим и средњим предузећима у којима је запослено више од 85% радно способне популације“, закључио је Недељковић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари