ЕШТОН И ФИЛЕ: Радујемо се што нас Србија слуша и што следе завршни кораци

БРИСЕЛ НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА ХИПНОТИШЕ

НЕ САМО „КАНДИДАТСКУ СРБИЈУ“

Филе и Ештон

  • ЕУ-двојац саопштио да су у Унији охрабрени „напретком који је Србија направила протеклих година и месеци и због тога честитају председнику Борису Тадићу, Влади Србије и грађанима Србије“
  • ФАКТИ: А замислите како би нас омађијавали да ствари не стоје тако да је и један Расим Љајић морао да каже да су уочи 9. децембра ови исти рекетирали Србију нудећи јој трампу по принципу - ви нама резолуцију 1244, ми вама кандидатуту 2011 - и да призна да од ЕУ, чак да се Србија и на главу постави, нема ништа у наредних десет година! А они још честитају „и грађанима Србије“!

        БРИСЕЛ, (ФоНет) - Висока представница Европске уније (ЕУ) за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон и европски комесар за проширење Штефан Филе саопштили су да је одлука Европског савета јасан сигнал да Унија жели Србију и изразили уверење да ће Србија предузети све неопходне кораке и осигурати да одлука о одобравању статуса кандидата буде донета у фебруару.

        Ештон и Филе су у заједничком саопштењу нагласили да најновији споразуми Београда и Приштине и позитивни сигнали у њиховој примени указују да се „чврсто крећемо у правом смеру“.

        Радујемо се да видимо напредак Србије на путу ка ЕУ у блиској будућности, уверени смо да Србија може сада да предузме завршне кораке и осигура да се одлука о одобравању статуса кандидата за чланство донесе у фебруару, поручили су Ештон и Филе.

        Они су нагласили да су охрабрени напретком који је Србија направила протеклих година и месеци и због тога честитају председнику Борису Тадићу, Влади Србије и грађанима Србије.

        Одлуком коју је Европски савет донео је препознат тај напредак, а то је, истакли су Ештон и Филе, јасан знак да жели да види Србију у својим редовима и ојача сарадњу са њом.

        Они су истакли задовољство због остваривања пуне сарадње Србије са Трибуналом у Хагу, сталног напретка у испуњавању критеријума за придруживање, посебно због реформи предузетих у области владавине права и правосудног система.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари