Кукуричу јер им Кукурику коалиција није мила као Туђманова ХДЗ

КАТОЛИЧКА ЦРКВА У ХРВАТСКОЈ ОЧЕКИВАНО

НЕЗАДОВОЉНА ИСХОДОМ ИЗБОРА ЗА САБОР

  • Иако је Кукурику коалиција добила четвртину гласова свих бирача, а 42 одсто оних који су гласали, систем јој је допустио да има 57 одсто посланичких места у Сабору, пише Глас концила
  • У Хрватској постоји крик да се појаве нови, морални, компетентни политичари лишени свих репова, оценило званично гласило Загребачке надбискупије
  • ФАКТИ: Написа ГК и ово: «Ту наказност користили су и ранији победници.» Само, написа је тек сад кад је на врху државне пирамиде кукурикнуо Зоран Милановић! Док су на њој грејали руке Фрањо Туђман, Иво санадер и Јадранка Косор - „наказност“ уопште није била наказна, чак није ни помињана!

        ЗАГРЕБ,  (ФоНет) - Званични гласило Загребачке надбискупије Глас концила у новом броју, изашлом после парламетарних избора, критикује „наказност“ хрватског изборног система који, како се наводи, невероватно погодује победнику.

        Иако је Кукурику коалиција добила четвртину гласова свих бирача, а 42 одсто оних који су гласали, систем јој је допустио да има 57 одсто посланичких места у Сабору, пише Глас концила.

        „Ту наказност користили су и ранији победници. Здрава демократија треба да почива на стварној, а не фиктивној већини. То није добро за развитак демократије у Хрватској“, наводи се у коментару, који преноси Верска информативна агенција.

        Глас концила сматра да је поверење грађана у политичаре „изузетно ниско“, јер на изборе није изашло 1,46 милиона бирача, а 41.000 је убацила неважеће листиће и на тај начин они су поручили „шта мисле о свим странкама и кандидатима“.

        „У Хрватској постоји крик да се појаве нови, морални, компетентни политичари лишени свих репова“, закључио је Глас концила.


Слични садржаји

Коментари