Змија позива Србе да се врате и обећава да их неће опет ујести

ТАЧИ СЕ СРЕО СА ГРУПОМ „СРПСКИХ НОВИНАРА“

  • Упитан да ли је спреман да разговара и са лидерима са севера Косова, Тачи је рекао да су неки од њих раније већ били у институцијама Косова и да их познаје
  • Он је додао да је један од њих, Оливер Ивановић, протеклих дана разговарао у Бечу са косовским званичницима
  • Према речима Тачија, лидери у Београду морали би да кажу Србима на северу да су их 12 година лагали причама о подели Косова
  • Тачи је позвао расељене Србе са Косова да се врате, истичући да им гарантује безбедност и да ће им сва имовина бити враћена
  • Србија и Косово треба да се међусобно помажу у евроинтеграцијама
  • ФАКТИ: Да је Преокрет на власти у Приштини - да ли би Србима понудио ишта више? Да ли би им се суштински обратио друкчије?

        ПРИШТИНА, (ФоНет) - Премијер Косова Хашим Тачи изјавио је да је већ почео разговоре са Србима са севера Косова и да је Приштина упутила јасне сигнале да жели да чује све њихове проблеме и страхове.

        Косово је и њихова кућа, желимо да Срби на северу боље живе, спремни смо да им помогнемо у томе, а они ће сами изабрати ко ће бити њихови лидери, рекао је Тачи уразговору са новинарима српских медија.

        Упитан да ли је спреман да разговара и са лидерима са севера Косова, Тачи је рекао да су неки од њих раније већ били у институцијама Косова и да их познаје.

        Он је додао да је један од њих, Оливер Ивановић, протеклих дана разговарао у Бечу са косовским званичницима.

        Према речима Тачија, лидери у Београду морали би да кажу Србима на северу да су их 12 година лагали причама о подели Косова.

        Тачи сматра да је Ахтисаријев план најбољи предлог и за Србе на северу и при томе се позива на примере општина које већ постоје по том плану.

        „Србија и Косово треба да се међусобно помажу у евроинтеграцијама“, рекао је Тачи и најавио да ће дијалог Београда и Приштине свакако бити настављен.

        Он очекује да ће договор о интегрисаном управљању прелазима ускоро бити спроведен у дело.

        Тачи је позвао расељене Србе са Косова да се врате, истичући да им гарантује безбедност и да ће им сва имовина бити враћена.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари