МИРЧИЋ: Хашки трибунал тражи да се Шешељ врати у Схвенинген до 26. маја

ЛИДЕР РАДИКАЛА ИМА МОГУЋНОСТ ДА СЕ О ТОМ ЗАХТЕВУ ИЗЈАСНИ

Милорад Мирчић

        ПОТПРЕДСЕДНИК Српске радикалне странке Милорад Мирчић рекао је данас да је Жалбено веће Хашког трибунала донело одлуку по којој лидер радикала Војислав Шешељ треба да буде враћен у Хаг до 26. маја.

        „Жалбено веће Хашког трибунала издало је налог да Војислав Шешељ до 26. маја буде враћен у притворску јединицу“, рекао је Мирчић Тањугу.

        Судско веће Хашког трибунала донело је 6. новембра 2014. године одлуку да Војислав Шешељ, после 11 и по година притвора, због тешког здравственог стања, буде пуштен на привремену слободу.

        Међутим, Жалбено веће је 30. марта Претресном већу наложило да хитно опозове одлуку од 6. новембра 2014. године о привременом пуштању на слободу лидера СРС и наложи му да се врати у притворску јединицу Трибунала у Схевенингену.

        Претресно веће није поступило по налогу Жалбеног већа, већ је 10. априла од лекарског тима који Шешеља лечи у Србији, затражило документацију о његовом тренутном здравственом стању.

        Међутим, Шешељ је одбио да ту документацију достави суду.

        Хашко тужилаштво је потом 14. априла Жалбеном већу упутило захтев да наложи Претресном већу да Шешељу хитно наложи да се врати у притворску јединицу Трибунала у Схевенингену, а Шешељу је сада пружена могућност да се о том захтеву изјасни.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари