ШЕШЕЉ: Американци руше Вучића јер су га искористили - већ му траже замену

ОД РЕЧИ ДО РЕЧИ: ОВИ КОЈЕ СУ АМЕРИКАНЦИ ДОВЕЛИ НА ВЛАСТ КУКАЈУ

ДА СУ МЕ АМЕРИ ПОСЛАЛИ - ВУЧИЋ СЕ ПРЕРАЧУНАО

Др Војислав Шешељ

  • Тадић, који је велики издајник, ни за 10 година по питању Косова не би оволико издао колико су Томислав Николић и Александар Вучић и уз њих Ивица Дачић издали за месец дана Не знају само Николић и Вучић да служе Западу, али су они спремнији на - издају
  • Они не могу да схвате да су доведени на власт за једнократну употребу. И Томислав Николић и Александар Вучић Американцима служе као тоалет папир - употреби и баци
  • Велико је незадовољство у народу, то незадовољство треба каналисати
  • Ко се сећа још Ђинђића? Ђинђић је тамна прошлост српског народа. Нестао је са политичке сцене, имамо већ друге, озбиљније ствари за расправу. Ја сам већ једном саслушаван, уз мој пристанак, на ту тему
  • Ја сам уочи одласка у Хаг у неколико медија, мислим да је то била БК телевизија последња, најавио да ће бити крвопролића у Србији. Ја нисам баш знао: е, убиће Зорана Ђинђића, али нисам ни искључивао ту могућност
  • Вратио сам се зато што моји непријатељи и непријатељи мог народа више нису могли у Хагу да ме поднесу. А сад кука онај генерални секретар ЈУЛ-а Александар Вулин, кукају још неки Вучићеви доглавници, као - Американци ме послали да бих уздрмао Србију, да бих изазвао дестабилизацију Србије. Па ти издајници су се одавно поистоветили са Србијом. Значи, уздрмати стабилност владе је дестабилизовати Србију! Има ли ту икакве логике?
  • Може ли ико нормалан тако да помисли? Па владе се морамо отарасити да би се Србија стабилизовала
  • Вучић неколико пута преко својих новина, „Информер“, пласира у јавност да му Американци раде о глави, ваљда у политичком смислу, можда и у неком другом, не знам. И то неколико пута пласира преко Вулина. Он као да није свестан да Американци одмах знају да он иза тога стоји, да то нису слободни стрелци
  • Али, због чега га Американци припремају за политичку егзекуцију? Па зато што је он употребљен тоалет папир. Употребили су га, сад га бацају, сад ће неког новог. Они трагају за тим новим на српској политичкој сцени

         Новинар: Одустајете ли од идеје Велике Србије? (Студио Б)

         Др Војислав Шешељ: Смисао Српске радикалне странке, смисао нашег постојања је идеја Велике Србије. Ако би се угасила та идеја, шта бисмо онда ми тражили на политичкој сцени? У ту идеју су се и Томислав Николић и Александар Вучић заклињали 15 година, па онда одустали. Па шта ће онда они на политичкој сцени? Као, не зна неко други боље од њих да служи западним силама. Зна, али зашто су они доведени на власт? Зато што су они у већој мери спремни на издају, с обзиром да су раније били на сасвим супротним позицијама.

         Зато Тадић, који је велики издајник, ни за 10 година по питању Косова не би оволико издао колико су Томислав Николић и Александар Вучић и уз њих Ивица Дачић, издали за месец дана.

         У том је суштина, и оно што они не могу да схвате, то је да су  доведени на власт за једнократну употребу. И Томислав Николић и Александар Вучић Американцима служе као тоалет папир - употреби и баци. Кад се једном употреби, више апсолутно сврхе постојања нема. Ко то после носи на прање, на хемијско чишћење итд., то се свуда у свету баца. Тако ће и њих двојицу да баце. Коме они требају, кад обаве прљаве послове? Никоме.

         Новинар: А како спровести...?

         Шешељ: Ми мобилишемо све наше унутрашње страначке снаге и покушавамо да ангажујемо све остале српске патриоте да привучемо и да кренемо у једну свеукупну политичку акцију. Ви знате да је Српска радикална странка - странка стриктно демократског карактера, да смо ми за мирољубиве методе политичке борбе, али те мирољубиве методе подразумевају и парламентарне и ванпарламентарне. Велико је незадовољство у народу, ми сматрамо да то незадовољство треба каналисати. Српска радикална странка је политичка партија која на најбољи, најадекватнији начин може да каналише те тежње и народне интересе.

         Новинар: Ви сте у Хашки трибунал отишли пар недеља пре него што је убијен Зоран Ђинђић, премијер Србије. Неки су позивали да, када се вратите у Србију, да будете саслушани. Јесте ли Ви спремни да разговарате са тужиоцима везано за случај Ђинђић, шта знате о томе, да ли сте тада знали да се спрема атентат, с обзиром да је Ваш тада заменик Томислав Николић рекао ону познату реченицу?

         Шешељ: Ко се сећа још Ђинђића? Ђинђић је тамна прошлост српског народа. Нестао је са политичке сцене, имамо већ друге, озбиљније ствари за расправу. Друго, ја сам већ једном саслушаван, уз мој пристанак, на ту тему. Комплетно моје саслушање је објављено, постоји и на мом интернет-сајту, постоји на сајту Српске радикалне странке, објављено је и у мојој књизи „Убиство мафијашког премијера Зорана Ђинђића“.

         Ја сам уочи одласка у Хаг у неколико медија, мислим да је то била БК телевизија последња, најавио да ће бити крвопролића у Србији. Ја нисам баш знао: е, убиће Зорана Ђинђића, али нисам ни искључивао ту могућност. Ја сам у Народној скупштини рекао, кад су ми неки којих више нема на политичкој сцени током мог говора узвикивали из сале: „Хаг, Хаг, Хаг“, ја сам им одговорио: - Да, мене чека Хаг, а вас чека, како рекох, 28. или 29. мај.

         То се десило, на други начин, али је ситуација била таква да су озбиљни људи могли прогнозирати до чега ће доћи. Чак, морам да будем искрен, ја сам очекивао да ће бити више крвопролића. На сву срећу, није било више. Ја сам задовољан што није било више. Али су толико биле заоштрене супротности међу дојучерашњим савезницима да је то морало да пукне. Супротности су избиле између оних који су ДОС довели на власт.

         Новинар: Али спремни сте опет да тужиоцу дате изјаву?

         Шешељ: Не, више нисам спреман. Нека прво разговарају са Томиславом Николићем и Александром Вучићем, они су у то време били моји најближи сарадници. Они су много више заинтересовани, надам се, да се то расветли, него ја. Што бих ја за то био заинтересован, немам ја времена за губљење.

         Новинар: Господине Шешељ, кад смо већ код убиства Ђинђића, једна од ваших запаженијих изјава у Хагу је била то да сте се обрадовали кад сте чули да је Ђинђић убијен. Да ли се кајете због те изјаве и да ли се и даље радујете због смрти Ђинђића?

         Шешељ: Па не радујем се, пошто су ме неке друге ствари сад преокупирале, али тада сам се радовао и то уопште немам намеру да кријем, чак сам на то радовање поносан, јер тада се српски народ ослободио једног великог издајника и мафијаша. Нисам ја то изговорио у току хашког процеса, него сам то рекао истражном судији и тужиоцу и то имате на снимку са мог саслушања. Према томе, нема ту ништа нејасно и зашто бих се сада због тога кајао? Зоран Ђинђић представља тамну страну српске историје, оно најлошије што нам се могло десити у последњих неколико деценија.

         Новинар: Још једно питање, у вези са вашим здравственим стањем. Овде су чланови вашег правног тима говорили да је ваше стање веома тешко, да имате две метастазе на јетри, па можда је то и био разлог за ваше пуштање из Хага. Да ли је то тачно?

         Шешељ: Зар ви стварно мислите да су те две метастазе биле разлог за моје пуштање? Па тамо и други људи болују од рака, па умиру, па нису били пуштени. Једноставно, Хаг није знао шта да ради са мном и Хаг је хтео да ме се отараси.

         Што се тиче мог здравственог стања, ту никаквих тајни никад није било. Ја сам имао великих проблема са срцем, са тахикардијом и аритмијом и после извесног времена то ми је санирано. Што се тога тиче, нормално функционишем. Оперисали су ми дебело црево и појавиле су се метастазе. Са лимфних чворова су их уклонили, недавно су се појавиле на јетри, на два места. Дакле, добио сам два канцера. Знате како сам назвао те канцере? Та два моја канцера на јетри носе имена Томислава Николића и Александра Вучића. Према медицинској документацији коју досад имам, то је могуће оперисати и ја се надам да ћу то у скорије време оперисати, док завршим све остале контроле и испитивања.

         Новинар: Многи медији су пре вашег доласка говорили да не долазите да се лечите, и то има везе са овим што сте рекли, него долазите да се светите, чак су спомињали да се светите деци Томиној и Вучићевој.

         Шешељ: То је Вучић пласирао. То је све Александар Вучић и ви гледајте прво где је то пласирао - у „Информеру“...

         Новинар: Па ја сам из „Информера“.

         Шешељ: Е ви сте из „Информера“! Па ви најбоље знате да је ваш власник, главни и одговорни уредник Александар Вучић.

         Новинар: Па није.

         Шешељ: Јесте. И он вам уређује сваки дан прву страну „Информера“. Сад ћу вам ја рећи истину. Ја сам рекао мојим сарадницима у Српској радикалној странци, да уопште око тога не праве неке проблеме, могу да праве само нека шегачења. Када је Хашки трибунал донео одлуку да се упути захтев Влади Холандије и Влади Србије, да се изјасне о мом евентуалном пуштању на слободу, сазнао сам из поузданих извора да се власт у Србији на челу са Томиславом Николићем и Александром Вучићем спремила да изда све те гаранције, да ме држе у кућном притвору.

         Ја сам им онда преко српског конзула Драгана Милојевића у Хагу поручио да се не играју главама, ако случајно то ураде, онда ће они бити моји главни непријатељи а не Хашки трибунал и онда се свашта може десити, онда могу рачунати на моју освету. Ако ја не стигнем да се осветим, умрем пре тога, то ће се пренети на поколења. А ви знате, у српском народу постоји пословица: „Ко се не освети, тај се не посвети“.

         А друго, ви знате да се у српској традицији никада освета не спроводи над женама, над децом, над немоћним старцима и над болеснима. Знате врло добро да је моје осветничко расположење усмерено било директно на Томислава Николића и Александра Вучића. И они су знали да се нисам шалио и зато су тамо навели да ће прихватити све оно што ја претходно прихватим. Али, знате шта је било поводом друге иницијативе?

         Ја сам опет звао конзула и рекао да им пренесе исто, а Влада је онда поновила ранију формулацију - даће гаранције ако ја прихватим услове. Али су додали нови аргумент, сматрајући да ће то мотивисати Хашки трибунал да ме не пусте, навели су захтев за који су унапред знали да га ни мртав не бих прихватио, да ја прихватим гаранције владе Александра Вучића.

         Међутим, Хашком трибуналу сам толико дозлогрдио да више, какво год би писмо добили од Вучића и његових ових квазиминистара, да их више то није интересовало, спаковали су ме и послали.

         Једини су уступак направили Александру Вучићу, на његова свакодневна кукања, звања телефоном, да одложе мој долазак док се не заврши посета албанског премијера Београду. Јер је полицију и жандармерију морао да ангажује око те посете, не би могао као јуче да пошаље жандармерију са хеклерима на београдски аеродром или на нека друга места где су стајали у приправности.

         Новинар: Само, јел остаје и даље и сад кад сте се вратили и освета и посвета или сте се предомислили?

         Шешељ: Па ја вам сада кажем у каквој ситуацији сам претио осветом. А сада то Вучић даље накарикава преко својих медија како му одговара. То мене не интересује. И данас су неке новине објавиле да сам ја дошао да се светим. Не. Ја сам се, пре свега, вратио зато што моји непријатељи и непријатељи мог народа више нису могли да ме поднесу.

         Замислите да сам вама радио оно што сам њима радио за дванаест година. (смех) Још нисам све завршио што сам хтео поводом овог питања. Зато сам се вратио. А сад кука онај генерални секретар ЈУЛ-а Александар Вулин, кукају још неки Вучићеви доглавници, као - Американци ме послали да бих уздрмао Србију, да бих изазвао дестабилизацију Србије. Па ти издајници су се одавно поистоветили са Србијом. Значи, уздрмати стабилност владе је дестабилизовати Србију! Има ли ту икакве логике?

         Може ли ико нормалан тако да помисли?

         Па владе се морамо отарасити да би се Србија стабилизовала. И сад одједном ови које су Американци довели на власт кукају да су мене Американци послали. И ту се Вучић прерачунао.

         Прво, неколико пута преко својих новина, „Информер“, пласира у јавност да Американци њему раде о глави, ваљда у политичком смислу, можда и у неком другом, не знам. И то неколико пута пласира преко Вулина, и он као да није свестан да Американци одмах знају да он иза тога стоји, да то нису слободни стрелци.

         Али, због чега га Американци припремају за политичку егзекуцију? Па зато што он представља употребљен тоалет папир. Употребили су га, сад га бацају, сад ће неког новог. Они трагају за тим новим на српској политичкој сцени.

         Можда су га већ нашли а ми и не знамо још ко је то поуздано. Не мислите ваљда да би Американци заиграли на моју карту, или да бих ја заиграо на америчку? Па кад нисам хтео 1991. године или 1990, кад су били спремни да ме поставе за главног лидера српске опозиције, како бих ја то сад урадио?

         Новинар: Биле су другачије околности, сада је 2014. година...

         Шешељ: Сад су околности такве да ја настављам где сам оно стао 2003. године.

         Новинар: Само једну ствар, пошто нисам успела да схватим из вашег одговора, дакле и даље постоје разлози за ту освету Томиславу Николићу и Александру Вучићу или не? Ако постоје, на који начин? Друга ствар која ме занима, кад причате о патриотском савезу са којим желите да формирате нови блок и борите се против режима, ко су странке које су данас патриотске, које су странке са којима мислите тај посао да радите и да ли је ДСС који води Сандра Рашковић-Ивић једна од њих?

         Шешељ: Прво, мислим да сам био довољно јасан. Моје речи о освети су биле директно везане за очекиване гаранције поводом захтева Хашког трибунала. Пошто је моја претња успела, сад више нема никакве освете ни осветољубивости. Ту сам, надам се, био јасан. Што се тиче патриотског блока, нисам поменуо никакав патриотски блок, колико се ја сећам.

         Новинар: Странке?

         Шешељ: Нисам ја ни помињао странке. Ја сам рекао Српска радикална странка и све српске патриоте. Мени сад треба неко време да видим кога све Александар Вучић контролише у такозваној националној опозицији, кога је он довео сада на руководећа места у другим странкама или кога је узео под своје окриље различитим методама. Не могу ја унапред да то износим. Ја имам одређених индиција, али знате, озбиљан политичар не износи индиције у јавност док нема доказе. А ви знате на шта ја мислим такође, чак можда сте боље информисани него ја, кога све од њих контролише Александар Вучић.

         Новинар: Шта мислите о ДСС-у?

         Шешељ: Што се ДСС-а тиче, не знам уопште каква је ситуација тамо. Коштуница је поднео оставку. Сви његови најближи сарадници су напустили странку. Ја сам чуо из појединих медија, из појединих приватних разговора шта се тамо десило. Прсти Александра Вучића су сигурно умешани, на које све начине непосредно, то ћемо тек да истражујемо. И све што сазнамо, по свом старом обичају, ми ћемо изнети у јавност.

         (следи наставак - трећи део)

         Српска радикална странка
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари