ШЕШЕЉ: Имам два шарпланинца - један би појео Тому, а други Вучића

ОПРОСТИО БИ ОБОЈИЦИ ДА СЕ ОДРЕКНУ ВОЂЕЊА СРБИЈЕ У ЕУ И ПРОПАСТ

И ДА СЕ ВРАТЕ СВОЈОЈ ИЗВОРНОЈ ИДЕОЛОГИЈИ

Др Војислав Шешељ

  • Да ја нисам отишао у Хаг, Томислав Николић 100 посто не би издао, а за Вучића тврдим да 90 посто не био постао издајник
  • Ви знате колики је идиот Александар Вулин, што бих ја коментарисао његове изјаве? Дакле, природно је стање кад сам ја у затвору. Ако случајно нисам у затвору, одмах је реч о некој завери, је л’ се о томе ради? У притвору сам 12 година и сад је моје пуштање завера. А кад Вулин постане министар, то није никаква завера   
  • У којој би држави на свету Вулин могао да буде министар? Или Ивица Дачић, и њему је нешто сумњиво. Дачић, који је издао Милошевића, преокренуо своју партију за 180 степени, који је умешан у афере, и сад је њему сумњиво откуд ја овде. И кад сам ја био нечији инструмент?

        НА ПИТАЊЕ Сведока - шта би радио да му Томислав Николић и Александар Вучић дођу у посету - Војислав Шешељ је рекао да је таква посета немогућа јер има два шарпланинца, па би један појео Томислава а други Александра.

        Шта је истина о вашем здравственом стању?

        Моје здравствено стање је озбиљно, али није безнадежно. Почео сам са систематским прегледима. Радим дијагностику, имам два канцера на јетри, нису велики и на таквом су месту да могу да буду оперисани. Сад се прегледам да видим да ли можда има још нешто. Треба да се види да ли ћу ићи на хемотерапију или операцију. Шта год да буде, паузираћу два - три дана. Тако сам и у Хагу. Нисам неко ко може да лежи месец дана у кревету,

        Ако вам лекари кажу да баталите политику због здравља, хоћете ли их послушати?

        Који лекар то сме да ми каже? Па за мене је политика еликсир младости. Бављење оним што највише волим помаже мом оздрављењу. Док могу да се борим, мој живот има смисла.

        Да ли и ваша породица то мисли?

        Они ме подржавају увек, свих ових 12 година, па и сада. Нико ми то неће рећи, јер зна да би то било контрапродуктивно.

        Један од коментара на ваше пуштање је био и да вас је Запад послао да загорчате живот Вучићу. Да ли се осећате као марионета?

Томислав Николић и Александар Вучић

        Ви знате колики је идиот Александар Вулин, што бих ја коментарисао његове изјаве? Дакле, природно је стање кад сам ја у затвору. Ако случајно нисам у затвору, одмах је реч о некој завери, је л’ се о томе ради? У притвору сам 12 година и сад је моје пуштање завера. А кад Вулин постане министар, то није никаква завера. У којој би држави на свету Вулин могао да буде министар? Или Ивица Дачић, и њему је нешто сумњиво. Дачић, који је издао Милошевића, преокренуо своју партију за 180 степени, који је умешан у афере, и сад је њему сумњиво откуд ја овде. И кад сам ја био нечији инструмент?

        Шта се десило да се Томислав Николић толико промени?

        Мислим новац. Што се Вучића тиче, никада нисам имао много поверења у њега. Он је био врло непредвидљив човек, екстремнији од мене у многим политичким ставовима. Увек је био нестабилан. Када сам се спремао за одлазак у Хаг, Николић се плашио да ће му Вучић подметати много више него раније. Вучић је знао да ангажује неког новинара да код Томе нађе слабу тачку и да га нападне. И сада му то ради.

        Моја је грешка што сам имао неограничено поверење у Томислава Николића, што нисам био у стању да смирим те противречности у странци које су настале после њиховог одласка. Јер, ми смо имали страначку хијерархију, али су одједном два стуба била срушена. Ни данас нисмо надокнадили оно што је Вучић урадио у странци.

        Тврдите да су Вучић и Николић сада „западне слуге“, и да сте криви што сте толико дуго веровали у њих. Без вас не би могли да догурају толико високо?

        То је тачно. Ја сам сигуран у једну ствар - да ја нисам отишао у Хаг, Томислав Николић 100 посто не би издао, а за Вучића тврдим да 90 посто не био постао издајник. Вучић је, и поред искакања, поштовао мој ауторитет, а од свих је био интелигентнији и образованији.

        Како бисте реаговали да вам сада дођу у посету?

        Они овде не могу да дођу. Имам два шарпланинца - један би појео Тому, а други Вучића.

        Да ли би вас нешто натерало да заборавите и опростите им издају?

        Има! Да се јавно одрекну пута без алтернативе, вођења Србије у ЕУ и пропаст и да се врате својој изворној идеологији. То би било све, после чега бих им пружио руку и опростио!

        Сведок

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари