ШЕШЕЉ: Не долази у обзир да будем у кућном притвору, Хаг удара и на суверенитет Србије

СРС ЋЕ 30. МАЈА У БЕОГРАДУ ОДРЖАТИ ДЕВЕТИ ОТАЏБИНСКИ КОНГРЕС СА 653 ДЕЛЕГАТА

Др Војислав Шешељ

  • Коментаришући изјаву Александра Вучића да ће у његовом случају бити примењен закон Србије и међународно право, лидер радикала рекао: „То подразумева судски поступак. Доказиваћу да се мојом евентуалном испоруком нарушава суверенитет Републике Србије јер је Хашки трибунал за ових 12 година флагрантно кршио моје право на правично суђење, а поготово моје право на суђење у разумном року”
  • Тамо сам био већ 12 година и свако зна - нагласио је Шешељ - да су ми кршена та права и онај ко би у том случају сарађивао са Хашким трибуналом прикључио би се рушењу правног система Србије”

        ПРЕДСЕДНИК Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ изјавио је данас да у његовом случају „једноставно не долази у обзир никакав кућни притвор” пред евентуално изручење Хашком трибуналу.

        „Мера кућног притвора по нашем правном систему не може се ни изрећи без сагласности онога коме се изриче и код нас је кућни притвор само могућа замена за затворски притвор”, рекао је Шешељ на конференцији за новинаре коментаришући написе у медијима да постоји могућност да буде послат у кућни притвор док власт не размисли о могућности његовог слања у Хаг.

        „Ја сам прошлог лета одбио да се вратим из Хага када су ми као један од услова постављали кућни притвор”, казао је Шешељ

        На питање новинара да ли га је неко контактирао поводом евентуалног повратка у Хаг, Шешељ је рекао да га нико није контактирао, а да би званично по закону могао да га позове само суд.

        Коментаришући изјаву премијера Србије Александра Вучића да ће у његовом случају бити примењен закон Србије и међународно право, Шешељ је рекао да „примена закона подразумева да ће се повести судски поступак”, додајући да ће пред судијом имати право да се изјасни о томе и да изнесе своје контрааргументе.

        „У току изјашњавања ћу доказивати да се мојом евентуалном испоруком нарушава суверенитет Републике Србије јер је Хашки трибунал за ових 12 година флагрантно кршио моје право на правично суђење, а поготово моје право на суђење у разумном року”, казао је Шешељ.

        „Тамо сам био већ 12 година и свако зна да су ми кршена та права и онај ко би у том случају сарађивао са Хашким трибуналом прикључио би се рушењу правног система Србије”, рекао је Шешељ.

        На конференцији за новинаре је најављено да ће СРС у суботу, 30. маја одржати свој девети Отаџбински конгрес на којем ће учествовати 653 делегата и око 1.500 гостију, а цео рад Конгреса биће отворен за јавност.

        „СРС је већ друга по снази политичка партија у Србији а надамо се у догледно време да ћемо бити најјачи”, рекао је Шешељ.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари