ШЕШЕЉ: Нећу бежати, али се нећу ни добровољно предати

„ШТА ЋЕ ДАЉЕ БИТИ - ТО ПИТАЈТЕ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА И ТОМИСЛАВА НИКОЛИЋА“

Др Војислав Шешељ

        ПРЕДСЕДНИК Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је да још није добио писмени налог да се врати у притвор Хашког трибунала до 26. маја и поновио да се добровољно неће предати, нити ће бежати.

        „Шта ће даље бити и како ће се одвијати ситуација, то не знам, то морате да питате премијера (Србије Александра) Вучића и председника (Србије Томислава) Николића“, рекао је Шешељ поводом информације да је Хашки трибунал Влади Србије наложио да га до 26. маја врати у притвор.

        Он је подсетио да Закон прописује да се мора покренути судски поступак пред домаћим судовима који траје 14 дана, да би се одлучило о његовом изручењу, пренијели су београдски медији.

        Члан Председничког колегијума СРС-а Миљан Дамјановић изјавио је Срни да има поуздане информације да је одлука Жалбеног већа Хашког трибунала да лидер СРС најдаље до 26. маја буде враћен у притвор у Шевенингену већ стигла на адресу у Немањиној.

        Шешељ се на привременој слободи, на коју је пуштен због лошег здравственог стања, налази од 14. новембра. Он се у Србију вратио неосуђен, након 11 година проведених у притвору.

        Срна

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари