ШЕШЕЉ: Николић мора отићи са функције, има диплому, а ни један испит није полагао

ОД РЕЧИ ДО РЕЧИ: ШТА ЈЕ ТАЧНО РЕКАО ЛИДЕР РАДИКАЛА НА ПРВОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ ЗА МЕДИЈЕ ПО ПОВРАТКУ ИЗ ХАГА

  • Поред промашене економске политике и режима који симболише Александар Вучић, који све више добија тоталитарне црте, ми имамо председника Републике који својим примером показује да нико не помишља у Србији да промени корупцију 
  • Имамо председника Републике који је стекао факултетску диплому, а да ни један једини испит није полагао. Не зна ни где му се факултет налази. Не зна ни на који је одсек тог факултета био уписан
  • Не треба више уопште о Николићу говорити. Он мора да оде са те функције. Мора што пре да оде, јер то је срамота за Србију
  • Морам да изразим жаљење што су људи који су на челу данашњег режима потекли из наше Српске радикалне странке, што су дуго година били наши први сарадници, што су у одређеном смислу били и узданица СРС. Али, њихова издаја, њихово окретање ћурака наопако показује колико су јаке силе које су се завериле против СРС

         ОБАВЕШТАВАМ вас да је 2. новембра одржана седница Централне Отаџбинске управе на којој је одлучено да странка српских радикала покрене акцију мобилизације чланства и свих српских патриота на плану супротстављања садашњем прозападном издајничком режиму у Србији, на плану супротстављања свим покушајима да се Србија укључи у Европску унију или НАТО пакт.

         Ми ћемо своју активност убрзаним темпом, колико од данас, започети у свим местима у Србији, у свим општинама, у свим месним заједницама, и та акција ће добијати на интензитету онолико колико ми будемо у стању да мобилишемо наше чланове. Ја сам убеђен да ће то бити успешна акција у којој ћемо сви учествовати.

         Позивам све медије у Србији да упркос притисцима режима покажу интересовање за те наше акције. Знам колико сте изложени свакодневним телефонским позивима, да вас критикују, да вам прете, да вас нападају. Негде покушавају и да поткупе новинаре, уреднике и директоре. Дакле, методе су различите, али ситуација на медијској сцени није била гора у протеклих 25 година.

         У време `90-тих година, у време Милошевићевог режима, јесте неколико централних медија било под строгом контролом, али кроз Србију, могли сте да гостујете на локалном медијима до миле воље. А сад овај режим покушава све да апсолутно контролише.

         Овај режим није у стању да испуни своја предизборна обећања. Овај режим нема никакву концепцију у вођењу економске политике.

         Овај режим живи од данас до сутра.

         Стално нас засипају нова обећања. Стално су наговештаји њихових некаквих активности, а заправо нема ту ничега.

         Дефилују ту разни Гузенбауери и слични. Стално се доводе неки који обећавају инвестиције, а кад погледате - нама би много боље било да неки од тих инвеститора никада нису дошли па да држава не мора да из сопственог буџета даје новац за њихова рад.

         Уместо да они из свог профита финансирају државу, ситуација је обрнута: сада држава даје новац да би они овде нешто радили и своје профите извлачили ван територије Србије.

         Улазак у економску унију био би пропаст за Србију и цели српски народ. Нама тамо нема места.

         Узалуд Александар Вучић галами на албанског премијера. А што се на тај начин није поставио према овима са Запада који су признали Косово и који непрекидно тврде да је то свршена чињеница?!

         Лако се искалити на једном јаднику из мале државе. Али, треба се успротивити великим силама које воде политику против Србије, па чак и политику данашње Албаније у антисрпском правцу. У томе је суштина.

         Шта би биле смернице те нове економске политике?

         Ми морамо проводити стриктну царинску контролу и сломити увознички лоби у Србији.

         Нема нам економског опоравка док свак жив може да увози шта му пада на памет, а наша домаћа производња је без икакве заштите. То је тајна оздрављења привреде, а не сада Русија затворена за Пољску и Холандију за њихове пољопривредне производе - одједном огромна количина те робе из Пољске и Холандије долази у Србију. А нама Србима прете да не смемо повећати свој извоз у Русију и да надокнадимо оно што је Русија увозила из других земаља.

         Дакле, нама прете: ви не смете да нешто учините за своју корист, а зато морате да купујете све наше по дампиншким ценама и док нам сасвим не упропасте још ово што нам је једино преостало, а то је пољопривреда.

         Овај режим се не држи ни части ни морала у политици. Овај режим живи од медијске манипулације.

         Једино за шта су способни, поготово челник режима Александар Вучић, јесте медијска манипулација. Он је ту врхунски мајстор! У Србији му нема равна!

         Али, та медијска манипулација на дугу стазу не може да да озбиљне резултате. На дугу стазу она доводи до пропасти.

         Ми само губимо време, народу нису рекли праву истину пред изборе.

         Што народу одмах нису рекли после избора смањићемо вам плате и пензије? Што то тада нису рекли, а знали су да то спремају?

         Дакле, с том политиком се не може нигде. Може се са једном рационалном промишљеном политиком која ће бити усмерена у правцу интеграције Србије са Русијом и другим савезничким државама - до оног статуса које у том Савезу имају Белорусија и Казахстан, било кроз ОДКБ, било кроз Заједницу независних држава итд.

         Дакле, све што можемо да постигнемо јесте да сачувамо територијални интегритет, али да се интегришемо максимално да бисмо оздравили и наше друштво и нашу привреду и нашу националну свест. 

         Поред ове промашене економске политике и режима који симболише Александар Вучић, који све више добија тоталитарне црте, ми имамо председника Републике који својим примером показује да нико не помишља у Србији да промени корупцију. Ми имамо председника Републике који је стекао факултетску диплому, а да ни један једини испит није полагао. Не зна ни где му се факултет налази. Не зна ни на који је одсек тог факултета био уписан. 

         И све стоји мало изнесено у медијима, сад се то заташкава, нико не сме да му постави то питање.

         Па не може, не треба више уопште о њему говорити, он мора да оде са те функције. Мора што пре да оде, јер то је срамота за Србију.

         Ја морам да изразим и жаљење што су ти људи, који су на челу данашњег режима потекли из наше Српске радикалне странке, што су дуго година били наши први сарадници, што су у одређеном смислу били и узданица СРС. Али, њихова издаја, њихово окретање ћурака наопако показује колико су јаке силе које су се завериле против СРС.

         Оне су научним методом приступиле сагледавању њихове личности налазећи слабе тачке, обећавајући, поткупљујући, претећи и на све друге начине водиле специјални психолошки рат.

         Ово је у неколико речи уводни део ове конференције за новинаре. Шире ћемо експлицирати наше политичке ставове на митингу СРС, односно митингу који организује Комитет за моју одбрану на коме ће бити сви активисти СРС и други наши пријатељи који ће се одржати у суботу у 12 часова на Тргу Републике.

         (следе Шешељеви одговори на питања која су му била постављена)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари