ШЕШЕЉ: Нисам наручио убиство Николића, „Блиц“ ми је нанео душевни бол и патњу

КАО СВЕДОЦИ БИЋЕ САСЛУШАНИ ДАЧИЋ И ВУКАДИНОВИЋ,

МОЖДА И НИКОЛИЋ И ВУЧИЋ

Др Војислав Шешељ

        ЛИДЕР Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је данас да је потпуна измишљотина дневног листа „Блиц“ да је пре пет година из Хашког трибунала наручио убиство Томислава Николића, а које је је према писању тог листа требало да изврше припадници Земунског клана - Лука Бојовић и Милош Симовић.

         „Та информација је потпуна измишљотина и нанела ми је велики душевни бол и патњу. Никада нисам упознао ни Бојовића, ни Симовића“, рекао је Шешељ на суђењу по његовој тужби против „Блица“ због објављивања неистините информације у Вишем суду у Београду.

        Шешељ је на данашњем рочишту детаљно описао шта му се све дешавало након спорног текста који је у „Блицу“ објављен 29. јуна 2010. године, а суд је одлучио да се на следећем рочишту, 18. септембра, као сведоци саслушају шеф дипломатије Ивица Дачић, који је у то време био министар унутрашњих послова, као и тадашњи директор БИА Саша Вукадиновић.

        Они би требало да сведоче на околности да ли је спорна информација потекла од државних органа, односно са седница Одбора за безбедност Скупштине Србије којима су присуствовали.

        Након саслушања Дачића и Вукадиновића, суд ће одлучити о предлогу да се као сведоци саслушају председник Србије Томислав Николић и премијер Александар Вучић.

        Дајући исказ суду у својству тужиоца, Шешељ је рекао да је због те лажне информације претрпео велики душевни бол и патњу, као и да су га остали „робијаши“ у притворској јединици Хашког трибунала гледали сумњичаво „као да ја наручујем убиства на тако монструозан начин“.

         „Они са којима сам био у добрим односима нису поверовали, али су неки Хашкој стражи испричали на енглеском шта се збива. Због те информације било је доведено питање да ли ћу моћи да примам посете породице, јер је текстом инсинуирано да је наруџба убиства ишла преко моје супруге“, рекао је Шешељ.

        Он је истакао да Хашки трибунал није поверовао у те информације тако да према њему није применио никакве мере изолације.

        Шешељ је за себе рекао да је „човек који не показује осећања“, односно да их успешно прикрива, али да га је та информација погодила и да га још увек погађа.

        Шешељ је поднео тужбу за накнаду штете против „Блица“ због наношења душевне боли објављивањем неистинитих информација.

        Тањуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари