ШЕШЕЉ: Смењивање владике Филарета иницирала је америчка амбасада

„СПРЕМАН САМ - АКО ЋЕ ТО ПОМОЋИ ЈЕДИНСТВУ СПЦ - ДА ВРАТИМ ОРДЕН БЕЛОГ АНЂЕЛА“

Др Војислав Шешељ

        СРПСКА радикална странка апеловала је данас на Српску православну цркву, патријарха Иринеја и епископе, да не дозволе раскол у цркви и повуку одлуке о смени двојице епископа, Филарета и Георгија.

        „СРС још једном апелује на српске архијереје да реше проблеме у духу братске побожности и оданости српском народу. Они то могу, а ко не буде спреман - показује да је већ инструментализован од српских непријатеља“, рекао је лидер радикала Војислав Шешељ на ванредној конференцији за новинаре.

        Иницијативу за смену епископа Филарета, како је рекао, покренула је амбасада САД, а један од разлога је и чињеница што је Филарет Шешеља одликовао Орденом Белог анђела.

        Шешељ сматра да СПЦ не сме да дозволи раскол и да треба да решава црквене проблеме на основу Устава СПЦ и канона.

        Он је, како каже, спреман да врати орден ако ће то допринети помирењу у цркви.

        „Ако је то проблем за друге епископе, ја сам спреман да га вратим, ако ће то допринети помирењу у цркви“, рекао је Шешељ сматрајући да највећа верска заједница мора остати јединствена у борби за интересе српског народа.

        „Свако служење америчким интересима и извршавање налога амбасаде САД има катастрофалне ефекте и ми настојимо то да избегнемо“, рекао је Шешељ.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари