Шешељ: Спремам књигу у три тома којом ћу доказати да у Сребреници није било геноцида

ТВРДИ ДА ЈЕ „АПСОЛУТНА ЛАЖ“ ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ОСМОРИЦЕ ПОЛИЦАЈАЦА ЗА „КРАВИЦУ“

  • Указао да се ради о оптужбама које су муслимански правосудни органи пласирали нашим „поквареним тужиоцима који примају здраво за готово све што добију из Сарајева”, па нагласио: „Неће проћи пуно времена а ми ћемо судити и поступајућем тужиоцу у овом предмету и бившем тужиоцу за ратне злочине Владимиру Вукчевићу и свима који су се огрешили о српски народ заступајући лажне оптужбе“
  • Мајке Сребренице су, уверен је лидер СРС, огромно богатство стекле на крви можда убијених синова и мужева а можда им је „лепо да глуме како су жртве да би добијале паре да оптужују српски народ за геноцид”

        ПРЕДСЕДНИК Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је данас је да апсолутна лаж да је у Сребреници било геноцида и да ће то и доказати.

        „Ја спремам књигу од три тома у којој ћу доказати да није било геноцида у Сребреници”, рекао је Шешељ новинарима испред Специјалног суда где је са члановима СРС дошао да прати суђење осморици полицајаца Републике Српске оптужених за убиство 1.200 муслимана у селу Кравице код Сребренице 1995.

        Шешељ је рекао и да су наводи оптужбе против полицајаца апсолутна лаж.

        То су, како каже, оптужбе које су муслимански правосудни органи пласирали нашим „поквареним тужиоцима који примају здраво за готово све што добију из Сарајева”.

        „Неће проћи пуно времена а ми ћемо судити и поступајућем тужиоцу у овом предмету и бившем тужиоцу за ратне злочине Владимиру Вукчевићу и свима који су се огрешили о српски народ заступајући лажне оптужбе”, навео је лидер радикала.

        Он је новинарима рекао да је 13. јула 1995. група од 15 српских полицајаца водила - не више од 300 муслиманских заробљеника, у пољопривредну задругу „Кравице” и са њима су нормално контактирали.

        „Када су стигли тамо, један муслиман је зграбио пушку српском полицајцу Крсти Драгичевићу и убио га, а хтео је да пуца и у остале али му је један полицајац ухватио цев и уперио пушку увис и цео шаржер је тако испаљен”, навео је Шешељ.

        „Након тога је настала нервоза - 300 заробљених невезаних муслимана против 15 наоружаних полицајаца. Они су запуцали и тако је дошло до погибије 300 муслиманских заробљеника”, рекао је Шешељ.

        Он је додао да у Београду више неће моћи да пролазе лажне оптужнице које заступају, како каже, поткупљени тужиоци, страни агенти и разне организације попут Жена у црном и такозване „Мајке Сребренице”.

        Мајке Сребренице су, како је рекао, огромно богатство стекле на крви можда убијених синова и мужева а можда им је „лепо да глуме како су жртве да би добијале паре да оптужују српски народ за геноцид”.

        Након изјаве новинарима Шешељ је присуствовао суђењу у поступку у ком оптужница терети осморицу припадника Специјалне бригаде МУП-а Републике Српске Недељка Милидраговића, Алексу Голијанина, Миливоја Батинића, Александра Дачевића, Бору Милетића, Јована Петровића, Драгомира Паровића и Видосава Васића.

        На терет им се ставља кривично дело „ратни злочин против цивилног становништва у саизвршилаштву“, због сумње да су у хангару „Кравице“ код Сребренице 14. јула 1995. године убили 1.313 муслимана.

        Њима је крајем 2016. године почело је суђење због злочина над цивилима у селу Кравице код Сребренице 1995. године, а у међувремену је било у застоју скоро пет месеци због процесних пропуста у оптужници, који су отклоњени.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари