ШЕШЕЉ: Желим да што пре оборим власт издајника Вучића и Николића

У СЕДИШТУ СТРАНКЕ ИЗЈАВИО ДА ГА ЈЕ ХАШКИ ТРИБУНАЛ „БРУТАЛНО ИЗБАЦИО“ ИЗ ПРИТВОРА ЈЕР ЈЕ ХТЕО ДА ГА СЕ „ОТАРАСИ ШТО ПРЕ“

Др Војислав Шешељ у седишту странке у Земуну

  • „Рекли су да ме пуштају на привремену слободу, а то привремено ће трајати само док не оборимо са власти Томислава Николића и Александра Вучића, наше отпаднике и издајнике који су се одрекли идеологије српског национализма и постали слуге западних сила“, рекао је Шешељ обраћајући се неколико хиљада присталица са терасе седишта странке
  • „Обећао сам вам да ћу растурити Трибунал. Борба је трајала нешто дуже него што сам очекивао, али победи се у зубе не гледа“, казао је председник СРС         

         

          ЛИДЕР Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ изјавио је у среду у седишту странке у Земуну да жели да што пре обори власт Томислава Николића и Александра Вучића, које је назвао издајницима.

        Шешељ је навео да га је Хашки трибунал „брутално избацио“ из притвора јер су хтели да га се „отарасе што пре“.

         „Рекли су да ме пуштају на привремену слободу, а то привремено ће трајати само док не оборимо са власти Томислава Николића и Александра Вучића, наше отпаднике и издајнике који су се одрекли идеологије српског национализма и постали слуге западних сила“, рекао је Шешељ обраћајући се присталицама са терасе седишта странке.

        Пред неколико хиљада окупљених, Шешељ је рекао да је Хашки трибунал „рањена глобалистичка звер која и даље уништава животе српских политичких и војних лидера“.

         „Обећао сам вам да ћу растурити Трибунал. Борба је трајала нешто дуже него што сам очекивао, али победи се у зубе не гледа“, казао је председник СРС.

        Према његовим речима, актуелна власт у Србији не предузима ништа како би помогла преосталим Србима у Хашком трибуналу. „Њима (Србима у Хагу) се тамо суди зато што су оно највредније што је српски народ имао током деведесетих година. Већина њих није починила никакве злочине, а наше генерале суде само зато што су бранили отаџбину“, рекао је Шешељ.

        Он је оценио да је Влада Србије слала министре и саветнике у Хаг не да би оспорили тај суд и помогли оптуженим Србима, већ да би грађанима Србије „замазала очи“.

        Шешељ је најавио да ће сутра у 12.00 у седишту странке у Земуну бити организована конференција за новинаре, а да ће митинг СРС организовати на београдском Тргу Републике у суботу у 12.00.

        Окупљени су носили заставе Србије и СРС, заставе са Шешељевим ликом и узвикивали: „Војо, Србије“, „Победа“ и погрдне поруке на рачун премијера Вучића.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари