Трибунал контролишу америчка и британска обавештајна служба!

КОМИТЕТ ЗА ОДБРАНУ ВОЈИСЛАВА ШЕШЕЉА

- ИСТУПАЊЕ БОРИСА АЛЕКСИЋА

  • НОВИ МАЛИ ПРЉАВИ РАТ: Трибунал Шешељу укинуо привилеговану комуникацију са правним саветницима уз образложење да би могао утицати на сведоке – а последњи сведок тужилаштва је саслушан још пре две године!
  • СКАНДАЛОЗНО: Шешељу су привилеговану комуникацију увек забрањивали пред неке велике догађаје у Србији, пред изборе или нека политичка дешавања као што је био покушај растурања Српске радикалне странке
  • НЕОЗБИЉНО: Према Правилнику трибунала, који је у верзији на енглеском језику, секретар може да укине привилеговану комуникацију, а према истом правилнику на француском, он нема то право
  • ЈЕДИНИ „ГРЕХ“: Шешељ је открио најбоље чувану тајну Хашког трибунала. А то је да његово тужилаштво и друге органе контролишу британска и америчка тајна служба
  • ИНСАЈДЕР: Флоренс Артман у својој књизи „Мир и казна“ наводи да је тужилац у предмету против Слободана Милошевића, Џефри Најс, дугогодишњи агент британске тајне службе МИ6. Према њеним тврдњама Бил Стубнер главни саветник, главног тужиоца Ричарда Голдстона, уствари је агент војне обавештајне службе САД
  • И СВЕДОК: Артманова такође открива и да је тајна операција НАТО пакта која је довела до ликвидације више Срба оптужених од стране Хашког трибунала, носила назив „Ћилибарска звезда“
  • ТАЈНИ ШТАБ: На састанку највиших делегација САД и Француске 1. децембра 2006, представника Министарства одбране САД Еделмана са Шираковим саветником за спољну политику Гордо-Монтањом, закључено је да не сме да се дозволи да Војислав Шешељ освоји власт у Србији
  • РАКИЋ ПРИЗНАО: Тада су САД, Велика Британија и Француска почеле са врбовањем Николића и Вучића. Као што смо видели у поверљивој депеши америчке амбасаде, шеф кабинета Бориса Тадића, Миодраг Ракић то признаје када крајем 2008. каже да је шест месеци раније добио од Тадића налог да помогне Николићу и Вучићу да разбију Српску радикалну странку

        ХАШКИ трибунал преко свог секретаријата 28. октобра, касно увече, забранио привиле- говану комуникацију др Војиславу Шешељу и на тај начин наставио свој прљави мали рат против председника Српске радикалне странке. Он је одлуку примио у 19 : 55 часова, када није ни могао да се јави својим правним саветницима и да разговара са њима о тој теми. Дакле, одлука му је намерно уручена пред затварање ћелија. То показује каквим се све прљавим средствима служи Хашки трибунал.

        Колико је та одлука секретаријата небулозна и неозбиљна, види се и по следећем. У њој се наводи да Шешељ може да утиче на сведоке злоупотребљавајући привилеговану комуникацију. Међутим, сви сведоци тужилаштва су саслушани још пре две године. Дакле, како на њих може да утиче злоупотребљавајући било коју врсту комуникације? Погледајте колико је то немогуће! Они се и не труде да нађу било који логички елемент да би образложили своје одлуке!

        У Одлуци се такође наводи да приликом надзора непривилеговане комуникације није утврђено да Шешељ издаје налоге за објављивање наводно поверљивог материјала и због тога они у секретаријату претпостављају да он користи привилеговану комуникацију, како би давао инструкције за објаву поверљивог материјала који се тиче његове интернет-странице. Просто скандалозно!

БОЉЕ БИЛО И У НАЈГОРЕ ТИТОВО ВРЕМЕ

        Подсећам да су чак и у најгоре Титово време др Војислав Шешељ и други притвореници, имали право на привилеговану комуникацију са својим адвокатима, својим браниоцима. Међутим, Хашки трибунал је гори од Титове диктатуре.

        Шешељу су привилеговану комуникацију увек забрањивали пред неке велике догађаје у Србији, пред изборе или нека политичка дешавања као што је био покушај растурања Српске радикалне странке.

        Привилегована комуникација са правним саветницима је први пут обављена 21. децембра 2006. године, односно после скоро четири године притвора.

        Од децембра 2003. године до средине 2004. године др Војиславу Шешељу је била забрањена било каква комуникација са лицима изван Притворске јединице, а у другој половини 2006. године забрана је трајала више од 2 месеца.

        Од 29. септембра 2008. године је такође забрањена привилегована комуникација проф. др Војиславу Шешељу са правним саветницима и то како телефонска, тако и привилегована посета у Притворској јединици. То је, сећате се, био период када су покушавали да разбију Српску радикалну странку, када су демократе Борис Тадић и Миодраг Ракић, са својим везама у америчкој и француској амбасади, и уз помоћ Томислава Николића, стварали Српску напредну странку.

НА ШЕШЕЉЕВОЈ СТРАНИ И «ТЕРИ ПРОТИВ ОХАЈА»

        Током јула 2006. године, Јадранка Шешељ није могла да види свог супруга и да оде у посету, јер је била у обавези да претходно потпише додатну изјаву за посетиоце трибунала да никоме неће причати у каквом је здравственом стању њен супруг. Дакле, ако он има здравствених проблема, она то не сме никоме да каже и на тај начин помогне да доктори интервенишу и сачувају његово здравље. Погледајте, све то ради Секретаријат трибунала.

        Према Правилнику трибунала, који је у верзији на енглеском језику, секретар може да укине привилеговану комуникацију, а према истом правилнику на француском, он нема то право! Очигледно је Хокинг све тумачио на енглеском! Видите ли колико је то све неозбиљно?

        У Одлуци Секретаријата, они претпостављају да Војислав Шешељ злоупотребљава привилеговану комуникацију и наводе да је то, наводно, основана сумња. Међутим, према према правној пракси за основану сумњу је потребно да постоје конкретне, релевантне и довољне чињенице, а не нагађања. То се потврђује и у предмету пред Врховним судом САД Тери против Охаја. Међутим, за секретаријат трибунала довољна су нагађања да је Шешељ злоупотребио привилеговану комуникацију,  да би му је забранили.

САМИ ОБЈАВИЛИ ПОВЕРЉИВЕ СТЕНОГРАМЕ

        А забранили су је на период од тридесет дана и моћи ће да наставе ту забрану бесконачно. У Одлуци, секретаријат наводи да су за њих највећи проблем књиге које се налазе на интернет страници др Војислава Шешеља:

        1. АФЕРА ХРТКОВЦИ И УСТАШКА КУРВА НАТАША КАНДИЋ. Ако погледате полицијски досије Шешеља, видећете да је вођена под америчком обавештајном службом у документацији Државне безбедности Србије.

        2. ЧЕРУПАЊЕ ХАШКИХ ЋУРКИ

        3. ГЛУПСОН ИЗ МАНИТОБЕ БРУС МЕКФАРЛЕН

        4. НАСТАВЉА СЕ ЧЕРУПАЊЕ ХАШКИХ ЋУРКИ.

        Међутим, трибунал и интернет страница која са њим сарађује су објавили стенограме са Врховног савета одбране Југославије, који су поверљиви. Србија их је уступила да би их користили само у предмету против Слободана Милошевића. Они су то прихватили, али су их објавили. Објавили су документацију која, дакле, има много већи степен заштите, али ни Секретаријат ни ико други неће одговарати због тога. 

        Да направимо један кратак историјат у вези са одлуком о забрани привилеговане комуникације.

        Дана 12. октобра 2011. године проф. др Војислав Шешељ је примио допис из Секретаријата у коме му је било запрећено да ће му бити укинута привилегована комуникација. Наравно, тим претњама трибунал има намеру да додатно отежа одбрану Шешеља, да помогне тужилаштву и да наруши принцип једнакости оружја, према коме би Одбрана и Оптужба морале да буду равноправне.

Алексић на протесту у Скупштини

        Такође крше и право на правично суђење, па чак и права која су гарантована чланом 21. Статута и бројним међународним стандардима. У Правилу 19. Правилника о поступку и доказима наводе се дужности председника Трибунала, између осталог, и рад секретаријата. Управо због тога је Шешељ 19. октобра упутио Захтев председнику Хашког трибунала  да спречи укидање привилеговане комуникације и осигура његово право на правично суђење, поднесак бр. 480. А у том циљу је упутио још један поднесак, бр. 470, Претресном већу 3. Можете да их видете на његовој интернет страници.

        Међутим, у Одлуци, секретаријат каже да Војислав Шешељ није одговорио на њихов допис од 12. октобра. Ево очигледног доказа да лажу!

НИЈЕ СЛУЧАЈНО ПОСТАВЉЕН МЕРОН

        Треба обратити пажњу и на симболику, односно зашто се све то дешава. Видите да полако у Србији креће предизборна кампања. Симболика је врло јасна. У Хашком трибуналу су постављени нови председник Теодор Мерон из САД (сарадник Савета за спољне односе у којем је и Збигњев Бжежински, који је отворено заступао идеју разбијања СФРЈ) и потпредседник Карл Мелагијус са Малте, државе која је предворје Ватикана.

        Свима који знају основне ствари о Савету за спољне односе, јасно је да већ три деценије та организација заступа мешање у унутрашње ствари Југославије и Србије и да је била отворена у разбијању СФРЈ и да је увек радила на штету Срба. Е, сада постављају председника који је сарадник те организације.

        Знамо да је приликом растурања Југославије одлично функционисао тај двојац САД-Ватикан. Ево, видимо да су га сада поставили на чело Хашког трибунала, како би очували накарадно наслеђе трибунала и наставили свој рат против Шешеља и српског народа.

ОТКРИО НАЈБОЉЕ ЧУВАНУ ТАЈНУ ТРИБУНАЛА

        Разлог за нове притиске је јасан: Шешељ је открио најбоље чувану тајну Хашког трибунала. А то је да његово тужилаштво и друге органе контролишу британска и америчка тајна служба. Он је упутио неколико поднесака, у том циљу, Хашком трибуналу, Претресном већу, предсенику Хашког трибунала и неким другим органима и институцијама Уједињених нација.

        Шта ово значи? Значи да цео Хашки трибунал и концепт међународне правде који стварају САД са својим сателитима може да падне у воду. Јер, ако су оптужнице писали сарадници и агенти британске и америчке обавештајне службе, они нису наступали као независни тужиоци, као службеници УН, већ као агенти својих влада и све те оптужнице падају у воду. Због тога су кренули ђоном на Војислава Шешеља.

ШЕШЕЉ НИЈЕ НИШТА ИЗМИСЛИО

        Које је све он чињенице изнео? Изнео је податке самог тужилаштва. Ништа он није сам измишљао!

        Ево, према наводима Флоренс Артман, која је била саветник главног тужиоца Карле дел Понте за Балкан и њен портпарол, америчка и британска обавештајна служба од почетка утичу на рад тужилаштва Трибунала у Хагу. У својој књизи „Мир и казна“ Артманова наводи да су половином 1994. године, када је „Трибунал напокон могао да почне са радом“, 22 функционера Пентагона и ЦИА са читавом опремом стигла у тужилаштво да му помогну.

        Војни аналитичари, правници, у ствари обавештајци, обављали су стратешке послове у Трибуналу, све време служећи својим владама!       

        Англосаксонци су остварили надмоћ у Трибуналу. Флоренс Артман цитира речи Џејми Шеја портпарола НАТО пакта који је поводом злочина над Србима на Косову и Метохији изјавио: „Будите уверени да смо ми (НАТО) и Трибунал једно...“ и „... сигуран сам да ће Луис Арбур (главни тужилац) оптужити само особе југословенске националности, никог другог.“

КОНТРОЛИСАЛИ СТРАТЕГИЈУ КРИВИЧНОГ ГОЊЕЊА

        Флоренс Артман бивши високи функционер тужилаштва даље објашњава да је за потребе тужилаца и њихових помоћника формиран и специјални „војни аналитички тим – МАТ.“ „Американци и Британци су похрлили да обезбеде ово висококвалификовано особље које им омогућује да из даљине контролишу стратегије кривичног гоњења. Произашли из најбољих обавештајних служби и оставши лојални према својој влади, војни аналитичари су без сумње били међу најспособнијим члановима Трибунала...“

        Флоренс Артман наводи и да је тужилац у предмету против Слободана Милошевића, Џефри Најс, дугогодишњи агент британске тајне службе МИ6. Према њеним тврдњама Бил Стубнер главни саветник, главног тужиоца Ричарда Голдстона, уствари је агент војне обавештајне службе САД.

        Артманова открива и да је тајна операција НАТО пакта која је довела до ликвидације више Срба оптужених од стране Хашког трибунала, носила назив „Ћилибарска звезда“.

ЗАВЕРА АМЕРИКАНАЦА И ФРАНЦУЗА

        Међутим, ту није крај. Војислав Шешељ је још неке ствари открио и упутио поднеске са тим чињеницама Хашком трибуналу. На састанку највиших делегација САД и Француске 1. децембра 2006, представника Министарства одбране САД Еделмана са Шираковим саветником за спољну политику Гордо-Монтањом, закључено је да не сме да се дозволи да Војислав Шешељ освоји власт у Србији. То је објављено у поверљивој депеши амбасаде САД у Паризу бр. 06PARIS7684.

        На овом састанку делегацију САД у којој су били Данијел Фата заменик помоћника министра одбране, војни аташе, заменик шефа дипломатске мисије и записничар, предводио је подсекретар за одбрану Ерик Еделман. Сусрет је превасходно био посвећен питањима везаним за Сирију и Либан. Морис Гордо Монтањ је предводио високу француску делегацију коју су чинили саветници председника Ширака за Блиски Исток, стратешка и војна питања.

        Онда није ни чудо што је покушај разбијања Српске радикалне странке и политичке или друге елиминације Војислава Шешеља започео управо тада. Тада су САД, Велика Британија и Француска почели са врбовањем Николића и Вучића. Као што смо видели у поверљивој депеши америчке амбасаде, шеф кабинета Бориса Тадића, Миодраг Ракић то признаје када крајем 2008. каже да је шест месеци раније добио од Тадића налог да помогне Николићу и Вучићу да разбију Српску радикалну странку, као највећу опозициону странку и да створе политичку сцену у Србији на којој ће бити само марионете Запада, односно САД. Дакле, да се српско друштво потпуно претвори у евро-атлантско друштво.

        Зашто све ово причамо? Да бисте разумели зашто трају овакви политички притисци на Војислава Шешеља и због чега само њега напада толико секретаријат Хашког трибунала.

НАСТАВЉАЈУ ЗАПОЧЕТО 2006.

        Они настављају посао који су добили 2006, који је договорен приликом састанка ових високих делегација САД и Француске, а то је елиминација Војислава Шешеља. Они ту не презају ни од чега, ни од укидања најосновнијих права која припадају сваком оптуженом, па и Војиславу Шешељу.

        Заиста је тужно да неко сматра да пред Хашким трибуналом постоји ма и честица правде!

        Позивамо средства јавног информисања да упознају јавност с овим чињеницама, са чињеницом да се опет крше људска права Војислава Шешеља, да му се ускраћује привилегована комуникација и да је то увод у нешто друго. Да је основни циљ његова елиминација. И, свакако, елиминација Српске радикалне странке.

        Дижући глас против таквог иступања, уз оно што је Војислав Шешељ учинио пред Хашким трибуналом - поразивши све њихове сведоке - сматрамо да ће дати резултата и да ће Шешељ свакако победити Хашки трибунал.

И  трећи поступак за „непоштовање суда“

        Такође, желим да вас информишем да је издат нови налог о распореду. За 4.новембар 2011.је заказан Трећи поступак за непоштовање против Војислава Шешеља. Почиње у 15 часова, пред судијом Бартоном Холом, а реч је о изменама и допунама општужнице против Војислава Шешеља.

        Очигледно је да ће Трибунал наставити са масовном производњом поступака за непоштовање суда, док, са друге стране, толерише неким својим органима и неким другима да несметано објављују поверљиву документацију.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари