Србија 21. марта зауставља јавни превоз – дан касније затвара кафиће, ресторане и тржне центре

ОД 21. МАРТА ЗАБРАЊУЈЕ И ОКУПЉАЊЕ НА ИСТОМ МЕСТУ ВИШЕ ОД ПЕТ ЛИЦА

* Први преминули у Србији је мушкарац стар 59 година из Кикинде. Вирус је добио од човека чији је син био у Милану и који се и сам сада бори за живот

  ________________________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић и председница Владе Ана Брнабић завршили су састанак након ког су донете нове мјере за сузбијање ширења вируса корона.

        Председница Владе Ана Брнабић укључила се вечерас у програм РТС.

        "Управо сам завршила разговор са председником Србије Александром Вучићем и рад кафића, ресторана и тржних центара забрањује се од сутра у 20 часова. Такође, сутра ћемо донети мере забране окупљања групе више од пет људи", кратко је објаснила она.

        У Србији је једна особа умрла од вируса корона, а данас до 18.00 часова регистровано је 135 случајева заразе, 17 више него јутрос.

        Брнабић је рекла: „Морам да саопштим да смо нажалост изгубили први људски живот у борби против корона вируса. Пре неколико сати у КЦ Војводине у Новом Саду преминуо је мушкарац стар 59 година из Кикинде“.

        Каже да је добио вирус од човека чији је син био у Милану и који се и сам бори сада за живот.

        Она је у своје и у име председника Алкесандра Вучић изјавила породици саучешће.

        Брнабићева је рекла да је осам заражених вирусом корона у Србији тренутно у тешком стању и да се љекари боре за њихов живот.

        Она је навела да су мјере изолације једина шанса да се здравствени систем избори са вируом корона.

        "Од сутра у 20 h престаје јавни превоз до даљег, а од недеље у 20 h затварано ресторане, кафиће и тржне центре", навeла је.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари