ДОДИК: Српска је на стабилним темељима и успешно управља својим процесима

НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА „РЕПУБЛИКА СРПСКА - СУБЈЕКАТ СТАБИЛНОСТИ У РЕГИОНУ“

      Милорад Додик

         РЕПУБЛИКА Српска успешно завршава 2013. годину, али јој предстоји упорна борба за економску и сваку другу позицију - оценио је председник РС Милорад Додик.

         Притом је оценио да постоје стални напади на Дејтонски споразум, односно на аутономију Републике Српске која је у константној борби за свој статус и налази се пред изазовима европских и других интеграција.

         „Република Српска се држи на стабилним темељима иако нам предстоји упорна борба за економску и сваку другу позицију“, рекао је Додик на научној конференцији о теми „Република Српска - субјекат стабилности у региону“.

         Према његовим речима, у економском смислу у овој години Република Српска је успела да забележи благи раст бруто домаћег производа (БДП).

         „Очувана је потпуна ликвидност и све буџетске обавезе су извршене. Показали смо способност да управљамо процесима што је веома важно“, нагласио је Додик и подсетио да су у овој години повећане пензије и плате.

         Научној конференцији, која се одржава у Акедемији наука и уметности Републике Српске, присуствују званице из јавног, политичког и научног живота Српске.

         Организатор конференције је Борачка организација Републике Српске.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари