Хеликоптерски сервис РС: Цецу нисмо довезли из Београда, летела је само изнад Бањалуке

„ЛЕТ ЈЕ БИО ТРЕНАЖНИ, А ПРИМЉЕНА ЈЕ У ЛЕТЕЛИЦУ ЗБОГ ЊЕНЕ ХУМАНОСТИ“

        ХЕЛИКОПТЕРИ Хеликоптерског сервиса Републике Српске нису имали ниједан регистрован прекогранични лет 31. децембра 2017. године, те с тога нису тачне тврдње које су се појавиле у јавности да је хеликоптером овог сервиса из Србије у Српску допутовала певачица Светлана Ражнатовић.

        „Снимак који је изазвао ове тврдње, а који је Ражнатовићева емитовала на друштвеним мрежама, направљен је изнад Бањалуке. Лет је реализован у оквиру тренажног лета посаде Хеликоптерског сервиса на подручју Бањалуке и једини је који је посада имала тај и наредни дан, 1. јануара 2018. године“, саопштено је из Хеликоптерског сервиса Српске.

        У саопштењу се наводи да је лет реализован у знак захвалности Ражнатовићевој за хумани гест који је најавила, а реч је о њеној одлуци да део прихода од новогодишњег концерта у Бањалуци уплати у хуманитране сврхе.

        „Сви летови хеликоптера Хеликоптерског сервиса Републике Српске регистровани су у Контроли летова и те информације доступне су свима. Управо због лаке проверљивости и доступности података о летовима Хеликоптерског сервиса, тврдње да су 31. децембра 2017. наши хеликоптери кориштени по налогу председника Републике Српске сматрамо злонамерним, наглашава се у саопштењу из Хеликоптерског сервиса Републике Српске.

        Срна

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари